Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγεια...


 Το παλιό αεροδρόμιο της Πάρου προήλθε από δωρεά του αείμνηστου Νικόλα Παντελαίου προς την κοινότητα Πάρου έκτασης 230 περίπου στρ.,  και την προσθήκη στη συνέχεια με αγορά του Δήμου 35 στρ. για την επέκταση του διαδρόμου. Το σύνολο της έκτασης παραχωρήθηκε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με τον όρο της επιστροφής στην περίπτωση που ο χώρος πάψει να λειτουργεί ως αεροδρόμιο.

Ο Δήμος ως κύριος της συνολικής έκτασης προσέφυγε στη δικαιοσύνη και κέρδισε οριστικά την υπόθεση, αφού πλέον δεν υφίσταται ο λόγος της παραχώρησης.

Πολλές φορές έχουμε ρωτήσει τον δήμαρχο, αν είναι σε επαφή με τους κληρονόμους Ν. Παντελαίου για τις δικές τους προθέσεις, αφού και εκείνοι με το ίδιο σκεπτικό μπορούν να προσφύγουν κατά του Δήμου πλέον.

 Απάντηση ακόμα δεν έχουμε πάρει.

Αλλά είναι γνωστό ότι ο δήμαρχος αρέσκεται στα πανηγύρια, όπως τώρα που με την εικονική πραγματικότητα των μακετών για νοσοκομείο, εργατικές κατοικίες και άλλα, θέλει να πείσει τη παριανή κοινωνία ότι αντιμετωπίζει τις ανάγκες της.

Ας σημειωθεί ότι καμιά σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν υπάρχει για την ενδεχόμενη αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου. Τα υπόλοιπα με τις φαιδρότητες, στη συνέχεια…

 

Πάρος 25-9-22