Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ποιον κοροϊδεύουν;

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τα δείγματα γραφής και του ρόλου που καλείται να παίξει ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, που η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη διοίκηση του σωματείου.
Μόλις πριν από μια βδομάδα, ο πρόεδρος του ΣΕΗ και επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο σωματείο, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να απολύσει τη μία εκ των δύο γραμματέων, Κλαίρη Κωτσαδάμ, για να την αντικαταστήσει με άλλη εργαζόμενη. Τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε, περί δήθεν «εξειδίκευσης» και «εκσυγχρονισμού» της
γραμματείας, είναι στάχτη στα μάτια, τη στιγμή μάλιστα που η εργαζόμενη είναι απόφοιτη του Οικονομικού της Νομικής και δεν επιβαρύνει ούτε οικονομικά το σωματείο καθώς ο μισθός της, αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές καλύπτονται εξολοκλήρου από τον ΟΑΕΔ.
Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών», «από την ώρα που ανέλαβαν τη διοίκηση του ΣΕΗ έβαλαν στόχο την εκκαθάριση του προσωπικού, που, όπως λένε, ανήκει στο ΚΚΕ». Και συνεχίζουν: «Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η απόλυση - δίωξη που μεθοδεύουν γίνεται με βάση τις πολιτικές τους σκοπιμότητες, μόνο που και αυτές έχουν κάποια όρια».
Η στάση τους είναι προκλητική και απαράδεκτη. Τέτοιες ενέργειες πρέπει να καταδικαστούν απ' όλους τους εργαζόμενους.