Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Εντυπωσιακές εναέριες εικόνες από το μπλόκο της Νίκαιας (VIDEO)

Δείτε τις πραγματικά εντυπωσιακές εικόνες εναέριας λήψης από το μπλόκο της μικρομεσαίας αγροτιάς στον κόμβο της Νίκαιας στη Θεσσαλία, στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης.
Το μπλόκο σηματοδοτείται ως το βασικό αγωνιστικό μετερίζι της μικρομεσαίας αγροτιάς, κέντρο του συντονισμένου αγώνα που αποφάσισε μέσα από πλατιές συσκέψεις η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων. 
Για το σύνολο της Θεσσαλίας, το μπλόκο στη Νίκαια είναι η κεντρική είδηση, καθώς χωριά ολόκληρα έχουν πλέον μετακομίσει εκεί, ενώ συνεχίζεται η άφιξη τρακτέρ και από εκείνα τα χωριά που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν από την πρώτη μέρα. Χτες Παρασκευή, σε τρία κύματα ήρθαν νέα τρακτέρ από την περιοχή των Φαρσάλων, γενικότερα της Λάρισας, ενώ για σήμερα Σάββατο έχει προγραμματιστεί να
γίνει νέα συγκέντρωση τρακτέρ στον κόμβο της Ιτέας για να έρθουν στο μπλόκο και νέες δυνάμεις από τα χωριά της Καρδίτσας.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Κυριακή

Το μπλόκο της Νίκαιας καλεί τους μαζικούς φορείς όλης της Θεσσαλίας να παραβρεθούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του μπλόκου, την Κυριακή 24 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, καθώς και στο πλαίσιο των αιτημάτων επιβίωσης που προβάλλουν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των Νομών της Θεσσαλίας.
Θυμίζουμε, επίσης, ότι και το σημερινό πανεργατικό συλλαλητήριο που καλεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στις 11.30 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, θα ολοκληρωθεί στο μπλόκο της Νίκαιας, ως ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης.