Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Να ξεκινήσει άμεσα η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας από την Άνγκ. Μέρκελ

«Να ξεκινήσει άμεσα η αποστολή του ΝΑΤΟ με στόχο την εξάρθρωση των δικτύων διακινητών ανθρώπων και τη μείωση των προσφυγικών ροών» ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας «εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων σχετικά με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης».
Επίσης, «ζήτησε και υπήρξε συμφωνία να στηριχθεί η Ελλάδα, να ενταθεί η προσπάθεια για την εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων, και να ξεκινήσει άμεσα η αποστολή του ΝΑΤΟ με στόχο την εξάρθρωση των δικτύων διακινητών
ανθρώπων και τη μείωση των προσφυγικών ροών».
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη για το Προσφυγικό.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζήτησαν τις τρέχουσες εξελίξεις στο Προσφυγικό καθώς και το ενδεχόμενο σύγκλησης Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών με θέμα το Προσφυγικό, ενόψει της Συνόδου ΕΕ - Τουρκίας στις 7 Μάρτη.
Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πιθανό με ομιλία του στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας να ανακοινώσει τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών σε συνεννόηση με την προεδρία της Δημοκρατίας.