Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Απαράδεκτη η διαδικασία της «βροχής» των εκπρόθεσμων τροπολογιών από την κυβέρνηση

Την απαράδεκτη διαδικασία που ακολουθεί η κυβέρνηση με την «βροχή» εκπρόθεσμων τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια, προκειμένου να προσφέρει από την «πίσω πόρτα», τα δωράκια της στο κεφάλαιο, κατήγγειλε ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Όπως τόνισε, η απαράδεκτη διαδικασία ξεπερνά κάθε όριο
στην παραβίαση ακόμα και αυτού του αστικού συντάγματος, όπως και του κανονισμού του αστικού κοινοβουλίου. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση αντιγράφει και σε αυτό, τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ έκανε καθαρό ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ανεχτεί άλλο αυτή την κατάσταση.
Μετά την παρέμβαση του Θ. Παφίλη, την ...διαμαρτυρία τους για τις μεθοδεύσεις αυτές, εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αξιοποιώντας έτσι την ευκαιρία που τους δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, γαι να εμφανίζονται τώρα ως «αθώες περιστερές».
Σε άτυπη ενημέρωση που έγινε από επιτελείς του προέδρου της Βουλής στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αναφέρθηκε ότι ο Ν. Βούτσης «συμμερίστηκε τους προβληματισμούς» και θα το θέσει ως θέμα στην Ολομέλεια, κατά την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ. Σκέψη του προέδρου, όπως αναφέρθηκε, είναι να εξεταστεί το ενδεχόμενο να συγκεντρώνονται οι τροπολογίες και ταξινομούνται ανάλογα με το υπουργείο που αφορούν και να κατατίθενται σε μορφή νομοσχεδίου, με τίτλο «άλλες διατάξεις».