Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Για να δίνουν ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους βάφτισαν γραμμές ως «άγονες» (VIDEO)

Οι «άγονες γραμμές» βαφτίστηκαν έτσι για να επιδοτούνται οι αεροπορικές εταιρείες, για αυτό υπάρχει αυτό «το φαγοπότι», με το κράτος να δίνει ζεστό χρήμα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι επειδή νοιάζεται για τους κάτοικους, σημείωσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.
Μιλώντας επί της Επερώτησης της ΝΔ για την «καθυστέρηση
στην προκήρυξη και υλοποίηση του διαγωνισμού για τις άγονες αεροπορικές γραμμές», ανέφερε πως τα υπόλοιπα κόμματα έχουν την ίδια αντίληψη, ενώ σχολίασε και τη θέση της Χρυσής Αυγής που τάσσεται υπέρ της επιδότησης των αεροπορικών εταιρειών άρα των επιχειρηματικών ομίλων και μάλιστα και με 100 εκατ. ευρώ.
Τόνισε ότι δεν υπάρχουν άγονες γραμμές ούτε άγονες περιοχές και άνθρωποι και πως μόνο η θέση του ΚΚΕ μπορεί να καλύψει 100% τις ανάγκες όλων των κατοίκων της χώρας με τη σύσταση Ενιαίου Κρατικού Φορέα Μεταφορών, στον οποίο θα υπάγονται οι επιμέρους κρατικοί φορείς σιδηροδρομικών, αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών.
Ειδικά για τις αερομεταφορές, σημείωσε ότι θέση του ΚΚΕ είναι η δημιουργία κρατικού εθνικού αερομεταφορέα καθετοποιημένου, με αποκλειστικότητα στη χρήση των εσωτερικών αεροπορικών διαδρομών και των αεροδρομίων.