Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Ξεκίνησε η συζήτηση για το Ασφαλιστικό - ΚΚΕ: Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία (VIDEO)

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νόμου - λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό που τσακίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και εντείνει τη φοροληστεία τους και μάλιστα με νέες τροπολογίες (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά). 
Η διαδικασία προβλέπει τη συζήτηση για σήμερα μέχρι τις 12
το βράδυ και αύριο Κυριακή από τις 10 το πρωί μέχρι το βράδυ οπότε και θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία.  
Η συζήτηση ξεκίνησε με αντεγκλήσεις επί της διαδικασίας μεταξύ των αστικών κομμάτων. Η ΝΔ επέκρινε τον υπουργό Εργασίας ότι δεν έχει καταθέσει ολοκληρωμένη αναλογιστική μελέτη, ενώ το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα αντισυνταγματικότητας.
Την απαράδεκτη και προκλητική πράξη της συγκυβέρνησης να φέρει ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο μέσα στο Σαββατοκύριακο κατήγγειλε ο  Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας την ωμή κοροϊδία όταν σε ερώτηση του ΚΚΕ στην Επιτροπή εάν σκοπεύει να το φέρει στην Ολομέλεια το Σαββατοκύριακο, «ο πρόεδρος της Επιτροπής, αλλά και ο υπουργός Εργασίας είχαν πει πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση». «Εάν νομίζει η κυβέρνηση ότι αυτή η πρακτική θα εμποδίσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων κάνει μεγάλο λάθος», υπογράμμισε ο Θανάσης Παφίλης, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Οσον αφορά την αναλογιστική μελέτη επισήμανε ότι το νομοσχέδιο δεν παίρνει από βελτιώσεις, αλλά πρέπει να αποσυρθεί. 
Όσον αφορά το διαδικαστικό, ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε το Σώμα ότι θα συζητηθούν 4 υπουργικές τροπολογίες που έχουν κατατεθεί, ενώ μέχρι το απόγευμα το υπουργείο Εργασίας θα απαντήσει εάν αποδέχεται ή όχι τις 12 βουλευτικές τροπολογίες που έχουν κατατεθεί.