Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής - Το Σαββατοκύριακο ψηφίζεται στην Ολομέλεια (VIDEO)

Ολοκληρώθηκε σήμερα με τη Β' ανάγνωση η συζήτηση του νομοσχεδίου - λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.
Με μια άθλια μεθόδευση η κυβέρνηση θα φέρει αυτό το έκτρωμα για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, υπενθυμίζοντας ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα το έχει χαρακτηρίσει αιτία πολέμου εδώ και πολύ καιρό. «Μας επιβεβαίωσε αυτό το νομοσχέδιο
που έφερε η κυβέρνηση και όχι μόνο μας επιβεβαίωσε, αλλά γίνεται και θα γίνει ακόμα χειρότερο και δεν ξέρουμε αν μέχρι την Κυριακή δεν έρθει και αυτό το πακέτο, το τέταρτο μνημόνιο των 3, 6 δισ. ευρώ», ανέφερε. Πρόσθεσε, ότι στη συνείδηση του ελληνικού λαού θα είναι ένα έγκλημα σε βάρος των εργαζόμενων, των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.
Ο Χρήστος Κατσώτης επισήμανε ότι το νομοσχέδιο υπηρετεί τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ για την ανατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Όπως εξήγησε, αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται με την κατάργηση της τριμερούς χρηματοδότησης, καθώς το κράτος βγαίνει από την χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού και θα εγγυάται μόνο τις συντάξεις πείνας της «εθνικής» σύνταξης, ενώ η ανταποδοτική σύνταξη θα πληρώνεται μόνο από τις εισφορές.
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η ΝΔ και το Ποτάμι αν και το καταψήφισαν επί της αρχής, επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν για τα άρθρα στην Ολομέλεια. 
Η συζήτηση του σχεδίου νόμου θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια τις 10.00 το πρωί του Σαββάτου και θα συνεχιστεί έως τα μεσάνυχτα. Την Κυριακή θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 10.00 το βράδυ με την ψηφοφορία.
 
ΣΧΕΤΙΚΑ