Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Εργασιακές σχέσεις γαλέρας είναι οι βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ (VIDEO)

Το τσάκισμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, οι ομαδικές απολύσεις και οι περιορισμοί στην απεργία είναι οι βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ στα Εργασιακά, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης.
Πρόσθεσε ότι το περαιτέρω τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει, με βάση τις «βέλτιστες
πρακτικές της ΕΕ», προετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε στην ομιλία του τα παρακάτω :
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Ελλάδα, αφού καρατόμησε συντάξεις και ασφαλιστικά δικαιώματα, παρέδωσε και την πρώτη κατοικία της λαϊκής οικογένειας στα funds. Ταυτόχρονα, εφαρμόζει άγρια φορολεηλασία εξασφαλίζοντας ζεστό χρήμα για τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Τώρα μάλιστα προετοιμάζει νέο νόμο για τα Εργασιακά με όρους γαλέρας αντίστοιχους με αυτούς που περνούν στη Γαλλία, στο Βέλγιο και σε κάθε κράτος-μέλος.
Είναι οι λεγόμενες βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ και των οργάνων της, όπως το Ευρωκοινοβούλιο, που βγάζουν τους εργάτες κατά χιλιάδες στο δρόμο. Έτσι ονομάζετε εσείς το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, τις ομαδικές απολύσεις, τους περιορισμούς στην απεργία.
Όλα αυτά είναι προϋποθέσεις για την ανάκαμψη του κεφαλαίου. Είναι ο μαγνήτης για τις επενδύσεις σαν αυτές που μόλις υπέγραψαν οι κυβερνήσεις Ελλάδας - Γαλλίας στην πλάτη των λαών των δυο χωρών.
Αποτελεσματική εργατική - λαϊκή απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο με τον οργανωμένο ταξικό αγώνα, για ανάκτηση των απωλειών, την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου».