Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Οι αριστεροί ξανάρχονται

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει να αποδεικνύει πόσο καλή μαθήτρια είναι στην εφαρμογή των λεγόμενων «μεταρρυθμίσεων» , που εκπορεύονται από την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ στο όνομα της εξασφάλισης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Υγεία, παιδεία, πρόνοια, πρόσβαση σε δημόσιους φορείς και οργανισμούς συρρικνώνονται και συγκεντρώνονται στο όνομα του «λιγότερου κράτους», ώστε να εξασφαλιστούν τα περίφημα «πρωτογενή πλεονάσματα», που θα δοθούν ως βορά στα
αρπακτικά που καιροφυλακτούν. Τη μια το υποκατάστημα του ΤΕΒΕ, την άλλη το ΙΚΑ, τη τρίτη το ασθενοφόρο και πάει λέγοντας. Αυτή είναι η πολιτική τους , συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων, τώρα τάχα διαμαρτύρονται, από τους οποίους πήραν τη σκυτάλη. Η περίφημη «νησιωτικότητα» και η συνταγματική της πρόβλεψη μόνο σαν ανέκδοτο μπορούν να ακούγονται πλέον.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η προσπάθεια σήμερα μεταφοράς του υποθηκοφυλακείου είναι ζήτημα που μας αφορά όλους γιατί είναι μέρος της πολιτικής τους, των μέτρων που πήραν στο παρελθόν και των μέτρων που θα πάρουν στη συνέχεια. Αυτή η πολιτική αποδείχτηκε από τα πράγματα ότι δεν διορθώνεται αλλά ανατρέπεται μόνο από την οργανωμένη μαζική αντίδραση και αντίσταση. 

Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ