Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Τρεις κοινοπραξίες στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για το 24% του ΑΔΜΗΕ ΑΕ

Τρεις κοινοπραξίες επιχειρηματικών ομίλων επιλέχθηκαν από την ΔΕΗ προκειμένου να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού.
Πρόκειται για την ιταλική TERNA, τη γαλλική RTE και την κινεζική China State Grid, ενώ στη δεύτερη φάση του
διαγωνισμού δεν θα συμμετέχει η κινεζική, China Southern Power Grid.
Στην ανακοίνωση της η ΔΕΗ ΑΕ αναφέρει πως «η αξιολόγηση της πρώτης φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση του 24% του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ έχει ολοκληρωθεί. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, σε συμμόρφωση με το Νόμο 4389/2016, ως ισχύει, και σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 11ης Ιουλίου 2016, ενέκρινε την αξιολόγηση των συμμετεχόντων στην πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Σύμφωνα με την αξιολόγηση αυτή, Επιλέξιμοι Συμμετέχοντες στη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, οι οποίοι και θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές, είναι οι:
-RTE International εκ μέρους της RTE Reseau de Transport d'Electricite S.A.
-State Grid International Development Limited, Hong Kong
-TERNA - Rete Elettrica Nazionale S.p.A. σε σύμπραξη με F2i SGR S.p.A.
Η HSBC Bank plc, η Citigroup Global Markets Ltd. και η NBG Securities ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, ενώ η Rokas ως νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ στη διαγωνιστική διαδικασία για τον ΑΔΜΗΕ». 
Η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ αποτελεί μέρος της συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του 3ου μνημονίου.