Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Χρ. Κατσώτης: Υλοποιούνται κατά γράμμα οι απαιτήσεις του κεφαλαίου (VIDEO)

«Τα προαπαιτούμενα του κεφαλαίου δεν έχουν τέλος», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα. 
«Πέρα από την ισοπέδωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αυτό είναι το στρατηγικό σχέδιο του κεφαλαίου, αυτές τις απαιτήσεις υλοποιείτε κατά γράμμα», ανέφερε με αφορμή τη διεύρυνση της λίστας των ιδιωτικοποιήσεων. Πρόσθεσε πως οι δεσμεύσεις προς τους αγρότες και τους νέους επιστήμονες αποδείχθηκαν λόγια του
αέρα.
Ο Χρ. Κατσώτης υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσει το νερό και την Ενέργεια και τώρα τα δίνει όλα. «Όλα αυτά ήταν ελιγμοί, ψέματα, εξαπάτηση», είπε. Επίσης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι αν του ζητήσουν πέντε μεταρρυθμίσεις, αυτός θα κάνει δεκαπέντε. «Διαγωνίζεστε ποιος εφαρμόζει καλύτερα τις επιλογές του κεφαλαίου, όσο μοιάζετε, τόσο θα ανεβάζετε τους τόνους ο ένας απέναντι στον άλλο για να παρουσιάζεστε διαφορετικοί», σημείωσε. 
Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι η λύση βρίσκεται στην οργάνωση της αντεπίθεσης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, στον αγώνα για να γίνουν λαϊκή περιουσία τα μέσα παραγωγής, στη διεκδίκηση της εξουσίας από την εργατική τάξη σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα, στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών μέσα από τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας.