Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΑΣ Οι βέβηλοι!

Περισσεύει το θράσος και η υποκρισία από την Νομαρχιακή Οργάνωση Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προσπαθεί να βαφτίσει το μαύρο άσπρο σε σχέση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο – λαιμητόμο που η Κυβέρνηση της σαν τον κλέφτη προσπαθεί να περάσει στη βουλή αυτό το σαββατοκύριακο με συνοπτικές διαδικασίες, αποδεικνύοντας ότι απέναντί μας έχουμε μια κυβέρνηση αδίσταχτη, που για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου και προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του για φθηνή εργατική δύναμη τσακίζει και ρίχνει στον καιάδα τον λαό. Αυτό τον ρόλο ανέλαβε να υπηρετήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτοί που πριν από λίγο καιρό ανέβαιναν στα κεραμίδια και
έδιναν παντού φρούδες υποσχέσεις μόνο και μόνο για να καταλάβουν την κυβερνητική εξουσία. Τώρα έρχονται να κάνουν την «βρώμικη δουλειά» και να υπηρετήσουν το εκμεταλλευτικό σύστημα όσο κανένας άλλος, γι’ αυτό άλλωστε η κυβέρνηση έχει την άπλετη στήριξη των μεγάλων συμφερόντων της χώρας μας και όχι μόνο. Δεν χρειάζεται να ιδρώνει τόσο πολύ λοιπόν η Ν.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για να μας πείσει ότι η κυβέρνηση της «Ελπίδας» και του «Πρώτη φορά αριστερά», είναι κάτι διαφορετικό από ότι έχουμε μέχρι τώρα ζήσει. Νιώθουμε τη διαφορετικότητα της στο πετσί και την τσέπη μας..

Η λέξη λαιμητόμος όπως χαρακτηριστικά αποδόθηκε από το εργατικό κίνημα είναι αυτή που ταιριάζει στο νομοσχέδιο που έχουν συντάξει τα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα. Το πρώτο που στοχεύει αυτό το έκτρωμα είναι να δώσει την χαριστική βολή στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και να παραδώσει μια από τις πιο μεγάλες κατακτήσεις της εργατικής τάξης βορά στα μεγάλα συμφέροντα των κορακιών των ασφαλιστικών εταιριών.

Τολμούν οι κυβερνώντες να μιλούν για κοινωνική δικαιοσύνη όταν δεν αφήνουν τίποτε όρθιο στο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα. Τσακίζουν παραπέρα τις ήδη τσακισμένες συντάξιμες αποδοχές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Έχει το θράσος να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι διασφαλίζει τις κύριες συντάξεις αφού ούτε οι παλιές ούτε οι νέες διασφαλίζονται. Πέρα από τις νέες μειώσεις στις συντάξεις και οι κύριες συντάξεις που θα βγαίνουν με το νέο σύστημα θα υποβληθούν σε νέες μεγάλες περικοπές σε σύγκριση με τις ισχύουσες, αφού τα ποσοστά αναπλήρωσης θα είναι σχεδόν στο μισό από αυτό που είναι σήμερα.

Μας λένε ότι πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι γιατί η κυβέρνηση εξασφάλισε εθνική όπως την λέει σύνταξη 384 ευρώ (αλήθεια πόσο αξιοπρεπής θα είναι η διαβίωση με 384 ευρώ;). Μάλιστα αυτά τα ψίχουλα δεν θα δίνονται στα 15χρόνια ασφάλισης όπως ίσχυε πριν αλλά στα 20χρόνια. Βέβαια το ποσό τότε ήταν 486 ευρώ, που η σημερινή κυβέρνηση το μείωσε στα 384. Ήδη από αυτή την εφαρμογή έχουν χαθεί από τις κατώτερες συντάξεις σχεδόν 140 ευρώ και αυτό έχει το θράσος η κυβέρνηση να το θεωρεί επιτυχία και προστασία των κατώτερων συντάξεων. Το θράσος της γίνεται απύθμενο όταν ακόμη ισχυρίζεται ότι προστατεύει τους χαμηλοσυνταξιούχους αφού μέχρι το 2019 σταθερά και σταδιακά καταργεί το ΕΚΑΣ που αποτελεί κυριολεκτικά πηγή ζωής για χιλιάδες μικροσυνταξιούχους. Μιλάει η κυβέρνηση για κοινωνική ευαισθησία όταν κατακρεουργεί τις συντάξεις αναπηρίας που το ποσοστό της κατώτερης σύνταξής τους θα μειώνεται σταθερά ανάλογα με τα ποσοστά αναπηρίας.

Όσον αφορά βεβαία την απεργία των ναυτεργατών τώρα θυμήθηκε η νομαρχιακή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι γίναμε πολίτες β’ κατηγορίας; Δεν ακούσαμε να διαμαρτύρεται όταν το χειμώνα υπάρχουν νησιά που μένουν για πολλές μέρες χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία απλά και μόνο επειδή τα δρομολόγια δεν είναι αρκετά προσοδοφόρα για τους εφοπλιστές. Όταν τα εισιτήρια για την μετακίνηση των νησιωτών έχουν γίνει απαγορευτικά, ακόμα και για τα επιδοτούμενα δρομολόγια. Τώρα που οι ναυτεργάτες αντιδρούν στο έκτρωμα του ασφαλιστικού τους έπιασε ο πόνος…

Τελικά αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σέβεται το δικαίωμα στην απεργία όσο το σεβόντουσαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αφού χθες για μια ακόμα φορά ξέσπασε όργιο καταστολής απέναντι στην πανεργατική - πανελλαδική απεργία, με δεκάδες προσαγωγές απεργών οικοδόμων στην Αθήνα, την προσαγωγή ενός εργαζόμενου στο λιμάνι του Βόλου και την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τους εφοπλιστές ώστε να βγει παράνομη η απεργία των ρυμουλκών.

Ο λαός, όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι και οι μισοάνεργοι έχουμε πείρα τόσο από αυτήν όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και χορτάσαμε από παχιά λόγια και άσφαιρους λεονταρισμούς. Η μόνη απάντηση στη σφαγή μας είναι ο παλλαϊκός ξεσηκωμός. Ήρθε η ώρα να ξεμπερδέψουμε με τα παραμύθια τους, να βγούμε μπροστά οργανωμένα, μαζικά, δυναμικά, να δοκιμάσουμε τη δύναμη μας με αφορμή τη 48ωρη απεργία και την απεργία της Κυριακής 8 Μάη και να διεκδικήσουμε να μην ψηφιστεί το σχέδιο νόμου έκτρωμα για το ασφαλιστικό – φορολογικό. 


07/05/2016, Τομεακές Οργανώσεις Κυκλάδων του ΚΚΕ