Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ο τσακωμός των κομμάτων συγκαλύπτει σε ποιανού τα χέρια βρίσκονται τα μέσα ενημέρωσης (VIDEO)

«Η όλη αυτή διαδικασία αποπροσανατολίζει, πρώτον, από τα σοβαρά προβλήματα και δεύτερον, από τα νέα μέτρα τα οποία διαπραγματεύεται η κυβέρνηση στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης, όπως τα Εργασιακά». Τα παραπάνω τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, με αφορμή την αντιπαράθεση για τις τηλεοπτικές άδειες και τη συγκρότηση του ΕΣΡ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό
«ΣΚΑΪ», το πρωί της Τρίτης 1 Νοέμβρη.
Όπως είπε, αυτή η διαδικασία συγκαλύπτει ότι έχουμε συμφωνία στην αντιλαϊκή πολιτική από τα κόμματα που ψήφισαν από κοινού το τρίτο μνημόνιο. «Αναδεικνύει ότι τα κόμματα τσακώνονται για το πώς θα μοιραστεί ή θα ξαναμοιραστεί η πίτα σε επιχειρηματικά συμφέροντα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο», σημείωσε, εξηγώντας ότι η ουσία που συγκαλύπτει αυτός ο τσακωμός είναι «σε ποιανού τα χέρια βρίσκονται τα μέσα ενημέρωσης».
Αναφερόμενος στο «παρών» που δήλωσε το ΚΚΕ στη Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, επισήμανε ότι είναι πάγια η στάση του Κόμματος, ανεξαρτήτων καταστάσεων και προσώπων. «Γενικά οι ανεξάρτητες αρχές είναι τροχονόμος επιχειρηματικών συμφερόντων και ανταγωνισμών», πρόσθεσε. 
Για τη δεύτερη αξιολόγηση, υπογράμμισε ότι περιλαμβάνει σκληρά μέτρα στις εργασιακές σχέσεις, ενώ έχει ανοίξει θέμα για νέα μέτρα στο Ασφαλιστικό και για μείωση του αφορολόγητου ορίου. Συμπλήρωσε πως κυβέρνηση και αντιπολίτευση τσακώνονται ποιος μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα αυτή την πολιτική που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και το καπιταλιστικό κέρδος.