Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Λ. Κανέλλη: Η κυβέρνηση βάζει τη χώρα στη φωτιά του πολέμου (VIDEO)

«Βάζετε τη χώρα με τα μπούνια στη φωτιά του πολέμου», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για το Σώμα Ταχείας Ανάπτυξης NATO EUROCORPS και την τεχνική συμφωνία που καλείται να κυρώσει η Βουλή.
Τόνισε ότι το συγκεκριμένο στρατιωτικό σώμα ταχείας ανάπτυξης αξιοποιήθηκε στις επεμβάσεις στη Βοσνία, στο Κόσσοβο και το Αφγανιστάν και πως μπορεί να αναλάβει
κάθε είδους αποστολή στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει το πρώην 3ο Σώμα Στρατού και φιλοξενεί στο Αιγαίο τη ΝΑΤΟική αρμάδα.
Σημείωσε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει τη συμφωνία, όπως επίσης και τις συμφωνίες με τη Βουλγαρία που αφορά τη συνεργασία εντός του Πολυεθνικού Συντονιστικού Κέντρου Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών της Αθήνας (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ – AMSCC) και με τη Γαλλία για τη συνεργασία στο πλαίσιο Τεχνολογικού Συστήματος Επίδειξης μη Επανδρωμένου Μαχητικού Αεροσκάφους.
Επιπλέον, η Λιάνα Κανέλλη ζήτησε να μάθει γιατί η κυβέρνηση είπε «όχι» στην απόπειρα του ΟΗΕ να συγκροτήσει Επιτροπή Κατά των Πυρηνικών και ανέφερε ότι πρέπει να απομονωθεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή καθώς είναι ευτελισμός και ο διάλογος μαζί της.