Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Αγώνας επιβίωσης οι κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς (AUDIO)

«Αγώνα επιβίωσης» χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις των αγροτών, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, σε τηλεφωνική της συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης 25 Γενάρη, στο ραδιόφωνο «Φωνή της Ελλάδας».
Η Δ. Μανωλάκου, διευκρίνισε πως πρόκειται πραγματικά για έναν αγώνα για την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς, καθώς παρά τις παραχωρήσεις που έκανε πέρσι η κυβέρνηση λόγω των αγώνων των αγροτών, φέτος έρχεται να τα πάρει πίσω «διπλά και τριπλά», μέσω της φοροεπιδρομής. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι μισοί αγρότες δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας, χαρακτήρισε «τραγική» την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, όπου υπάρχουν πάνω από 30 χιλιάδες κενά σε προσωπικό αλλά και ελλείψεις σε υλικά, προσθέτοντας ότι για το θέμα αυτό προχωρούν σε κινητοποιήσεις και οι κατά τόπους Λαϊκές Επιτροπές.
Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-δανειστών, υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ απομένει το πώς η κυβέρνηση θα «σερβίρει» το αντιλαϊκό πακέτο των νέων μέτρων που έχουν συμφωνηθεί, όπως η μείωση του αφορολόγητου.
Η Δ. Μανωλάκου, σημείωσε πως «είναι σκληρή η επίθεση» γι' αυτό πρέπει να είναι σκληροί και οι αγώνες, τονίζοντας ότι ο λαός έχει να κερδίσει όταν βάλει μπροστά τις δικές του ανάγκες και ότι αυτό «μπορεί να το πετύχει με ένα δυνατό εργατικό κίνημα και με ισχυρό ΚΚΕ».