Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Επικοινωνιακή επιχείρηση εξαπάτησης του λαού

Μια επικοινωνιακή επιχείρηση εξαπάτησης του λαού βρίσκεται σε εξέλιξη από την κυβέρνηση, με αφορμή τα όσα συμφωνήθηκαν στο Γιούρογκρουπ της περασμένης Δευτέρας για την πορεία της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της δεύτερης «αξιολόγησης». Είναι γνωστό ότι από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση αυτό που προέκυψε ως απόφαση είναι η λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων όπως η μείωση του αφορολόγητου καθώς και νέες περικοπές στις συντάξεις. Το ακριβές περιεχόμενο και η ακριβής έναρξη της εφαρμογής τους είναι ζητήματα που θα εξεταστούν και θα αποφασιστούν το επόμενο διάστημα. Και βέβαια, δεν πρέπει να διαφεύγει ότι αναμένονται αποφάσεις και εξειδικεύσεις σε τομείς όπως τα Εργασιακά, η Υγεία, η Ενέργεια, οι ιδιωτικοποιήσεις, που αποτελούν και προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης που προβλέπονταν από την πρώτη «αξιολόγηση».
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από την πρώτη στιγμή που «έκλεισε» αυτή η συμφωνία, δηλαδή που αποδέχτηκε και συναποφάσισε έναν νέο κύκλο αντιλαϊκών μέτρων έσπευσε κατά την προσφιλή της τακτική να παρουσιάσει στο λαό μία εντελώς ψευδεπίγραφη εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει.
Ας επιχειρήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε την επιχειρηματολογία της, την προπαγάνδα της, που με τον ίδιο άθλιο τρόπο, όπως και παλιότερα, στοχεύει στο να καλλιεργήσει στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες την αίσθηση ότι θα βγουν ωφελημένες από αυτές τις κυριολεκτικά τραγικές για τα συμφέροντα του λαού εξελίξεις.
1. ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Η Ελληνική πλευρά δέχθηκε την νομοθέτηση μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν από 01/01/2019 και μετά, υπό την προϋπόθεση ότι το δημοσιονομικό ισοζύγιο θα είναι απολύτως ουδέτερο.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Είναι κυριολεκτικά απάτη να μιλά η κυβέρνηση για μέτρα που θα εφαρμοστούν από 1.1.2019 και άρα μέχρι τότε δεν θα επιβαρυνθεί ο λαός ή ότι εάν επιβαρυνθεί τότε θα υπάρχουν αντισταθμιστικά μέτρα υπέρ του, όταν και για το 2018 και για το 2019 θα υλοποιηθούν μέτρα περικοπών στις συντάξεις και στο λαϊκό εισόδημα και τα οποία έχουν αποφασιστεί από το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι. Αλλωστε, για τη διετία 2018 - 2019 αναμένονται μέτρα περικοπών συνολικού ύψους πάνω από 3 δισ. ευρώ από τις συντάξεις αλλά και από τις αυξήσεις στις εισφορές. Ετσι, θα έχουμε περικοπές σε:
-- ΕΚΑΣ
-- Μείωση στις νέες συντάξεις από το νέο τρόπο υπολογισμού
-- Μείωση των συντάξεων χηρείας
-- Περικοπές λόγω μείωσης του πλαφόν
-- «Πάγωμα» υφιστάμενων συντάξεων
-- Μείωση υφιστάμενων και νέων επικουρικών συντάξεων
-- Αυτόματος κόφτης της δαπάνης για επικουρικές
-- Περικοπές στα εφάπαξ
-- Αυξήσεις εισφορών για επικουρικές
-- Αυξήσεις εισφορών των αγροτών
-- Αύξηση ορίου ασφαλιστέων αποδοχών

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....