Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Επικοινωνιακή επιχείρηση εξαπάτησης του λαού-Μέρος 2ο

ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Αυτά τα μέτρα δεν θα επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα επειδή θα υπάρξει παράλληλη νομοθέτηση αντισταθμιστικών μέτρων. Για κάθε ευρώ επιβάρυνσης θα υπάρχει κι ένα ευρώ ελάφρυνσης».ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα όπως η μείωση του αφορολόγητου και νέες περικοπές στις συντάξεις που σύμφωνα με κάποιες πρώτες πληροφορίες, θα πρέπει να αποφέρουν έσοδα ύψους 2% του ΑΕΠ. Είναι επίσης δεδομένο ότι εάν δεν πιαστούν τα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% που θα προέλθουν από την αφαίμαξη και το χτύπημα του λαού, αναμένεται να παρθούν και νέα μέτρα πέρα από αυτά που ήδη συμφωνήθηκαν στο Γιούρογκρουπ της 20ής Φλεβάρη 2017.Σ΄ αυτή την περίπτωση επομένως, όχι μόνο δεν θα
παρθούν αντισταθμιστικά μέτρα όπως αυτά που υπόσχεται η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν θα υπάρξει για κάθε ευρώ επιβάρυνσης ένα ευρώ ελάφρυνσης που μπαίνει στο ταμείο του λαϊκού νοικοκυριού, αλλά σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την πληροφόρηση για το τι συμφωνήθηκε στο Γιούρογκρουπ, τα τεχνικά επιτελεία κυβέρνησης και ιμπεριαλιστικών μηχανισμών που από την Τρίτη θα ξεκινήσουν επαφές στην Αθήνα, θα συζητήσουν για το τι πρόσθετα μέτρα θα πρέπει να παρθούν εάν δεν αποδώσουν όσα ήδη συμφωνήθηκαν! Αλλωστε, όπως προκύπτει από πληροφορίες, η επιλογή των όποιων «αντισταθμιστικών» θα γίνεται σε συνεννόηση με τους «θεσμούς» και κατά προτίμηση θα αφορά «αναπτυξιακές» παρεμβάσεις, όπως μειώσεις στη φορολογία του κεφαλαίου και στις εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές. Δηλαδή, δίπλα στις περικοπές στις συντάξεις και την αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των λαϊκών στρωμάτων, θα προστίθενται και φοροαπαλλαγές και δωράκια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Ολοι θυμόμαστε το περιβόητο «παράλληλο πρόγραμμα» ή τις «κόκκινες γραμμές», εκείνες τις καραμέλες που πιπίλιζαν κυβερνητικά στελέχη και το ότι μετά συμφώνησαν για 3ο μνημόνιο. Κατ' αναλογία, γιατί να μην υποθέσει κάποιος ότι από τα σημερινά «αντισταθμιστικά» μέτρα δεν θα προκύψει τελικά ένας νέος δανεισμός και ένα 4ο μνημόνιο; Μάλιστα, επιχειρηματικοί κύκλοι θεωρούν πολύ πιθανό αυτό το ενδεχόμενο, αφού εκτιμούν ως αβέβαια για την καπιταλιστική ανάκαμψη τα αποτελέσματα από τις συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές.