Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Επικοινωνιακή επιχείρηση εξαπάτησης του λαού-Μέρος 3ο

ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Η Συμφωνία περιλαμβάνει τον απαράβατο όρο που έθεσε η ελληνική πλευρά για "ούτε ένα ευρώ περισσότερης λιτότητας" Στην Αθήνα θα εξεταστεί η αλλαγή μείγματος πολιτικής από το 2019 και μετά, χωρίς περαιτέρω δημοσιονομική επιβάρυνση».

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Καταρχάς, τα παραμύθια περί λιτότητας έχουν σαν στόχο να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού. Οποιο και να είναι το μείγμα της πολιτικής που θα
ακολουθηθεί, το αποτέλεσμα είναι νέα δυσβάσταχτα βάρη για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Ακόμα και το ίδιο το ΔΝΤ έχει μιλήσει στο παρελθόν για αλλαγή μείγματος, ενώ είναι γνωστή η κόντρα ανάμεσα σε ΕΕ και ΔΝΤ για το ποιο μείγμα πρέπει να ακολουθηθεί για να βγει ωφελημένο το κεφάλαιο. Γιατί, αυτό είναι το ζητούμενο. Το πώς δηλαδή θα υλοποιήσουν μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, που θα υπηρετήσουν καλύτερα την καπιταλιστική ανάκαμψη.
Από αυτήν την άποψη, βεβαίως τούς απασχολεί εάν θα υπάρχουν μέτρα «λιτότητας» ή μέτρα διαρθρωτικά. Είτε λοιπόν υπάρξει αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των λαϊκών στρωμάτων, είτε υπάρξουν περικοπές των συντάξεων, είτε υπάρξουν αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο τομέα, το αποτέλεσμα για το λαό είναι το ίδιο.