Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Άμεση νομοθετική παρέμβαση για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Η δημοσιοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως προς το περιεχόμενο της, δεν μπορεί να είναι αποδεκτή από το δημοτικό συμβούλιο Πάρου.
Αποτελεί το τελεσίδικο μήνυμα σε χιλιάδες εργαζόμενους στους δήμους της χώρας στέλνοντας τους στην ανεργία, μαζί και τους 30 συμβασιούχους του Δήμου μας. Για πολλούς από αυτούς αμφισβητείται προκλητικά ακόμα και η πληρωμή τους για δουλειά που ήδη έχουν παράσχει. Την ίδια ώρα, με
«άνωθεν εντολή» προφανώς και για λόγους τρομοκράτησης, άνδρες του ΑΤ Πάρου μεταβαίνουν στον υπό κατάληψη εργασιακό χώρο, γεγονός, που το καταδικάζουμε.
Μέσω της απόφασης του Ελεγκτικού, η κυβέρνηση που έδρασε τυχοδιωκτικά πάνω στο θέμα των συμβασιούχων και το δικαίωμά τους στη μόνιμη σταθερή δουλειά, βρίσκει διέξοδο διαφυγής . Είναι γεγονός ότι ποτέ δεν αποστασιοποιήθηκε από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, ζήτημα που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και αποτελεί "διακαή πόθο" μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δηλώνουμε ότι :
· Δεν θα συνηγορήσουμε να γίνει το νησί μας το επόμενο διάστημα ένας απέραντος σκουπιδότοπος.
· Δεν θα αποδεχτούμε την απόλυση των συμβασιούχων του Δήμου μας ενώ γνωρίζουμε ότι είναι πλήρως αναγκαίοι, προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ και με το καθεστώς της σύμβασης, γιατί το κράτος δεν άφηνε άλλο δρόμο επιλογής στους δήμους ώστε να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες τους.
· Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο τερατόμορφο καθεστώς της ανακύκλωσης των ανέργων, που χτίζεται χρόνια τώρα, και ιδιαίτερα για τις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να φέρει τώρα στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Να πληρωθούν και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι ώστε οι δήμοι να λειτουργήσουν χωρίς νέα, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα και ιδιαίτερα οι νησιωτικοί που ο πληθυσμός τους λόγω εποχής πολλαπλασιάζεται.



Συμπαραστεκόμαστε, συντασσόμαστε και θα συνδράμουμε, με ό,τι μέσο έχουμε στη διάθεσή μας, τους αγώνες και τις αγωνίες των εργαζομένων. Είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας

Πάρος 20-06-2017