Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Απεργούν σήμερα 20 Ιούλη ενάντια στις συνθήκες γαλέρας (SPOT)

Απεργιακή απάντηση ενάντια στις συνθήκες γαλέρας που αντιμετωπίζουν, την εντατικοποίηση, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τις περικοπές σε μισθούς και δικαιώματα δίνουν την Πέμπτη 20 Ιούλη οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού.
Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής θα γίνει στις 10 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος
.
Στην Αλεξανδρούπολη, το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Έβρου καλεί στις 8 μ.μ. στον πεζόδρομο της παραλιακής, στο ύψος του Εγνατία.
Στα Γιάννενα, η Ένωση Υπαλλήλων Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Νομού Ιωαννίνων καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στον Πλάτανο (Αβέρωφ), ενώ το πρωί της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας σε τοπικούς φορείς και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς.
Στο Ηράκλειο, η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων καλεί στις 6 μ.μ., στην Αμμουδάρα, απέναντι από το «Τεχνόπολις».
Στη Θεσσαλονίκη, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά στο «Electra Palace»)
Στην Κέρκυρα ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων καλεί στις 10 π.μ. στην πλατεία Σαρόκο.
Στην Κω το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων καλεί στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων.
Στο Λασίθι, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού «Τάλως» καλεί στις 10 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο Αγίου Νικολάου.
Στην Πιερία, το ΣΕΤΕΠΕ καλεί στις 11 π.μ. μπροστά από το «Mediterranean» (παραλία Κατερίνης).
Στην Πάτρα, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία και κινητοποίηση - περιφρούρηση σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.
Στη Ρόδο, η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων καλεί σε προσυγκέντρωση στις 9 π.μ. στον ΕΟΤ και σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Κύπρου.
Στη Σάμο, το Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχεία - Τουριστικά γραφεία και επισιτιστικά επαγγέλματα καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ. 
Στα Χανιά, το Σωματείο Επισιτισμού καλεί στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.
Στην Λάρισα, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Νομού Λάρισας καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
Κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία από όλη τη χώρα παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία, ενώ αποφάσεις να προκηρύξουν απεργία για τους εργαζόμενους στον κλάδο έχουν λάβει επίσης τα Εργατικά Κέντρα Ζακύνθου, Ιωαννίνων και Λαυρίου. Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία απευθύνουν η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Σαντορίνης και η Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση Ξενοδοχοϋπαλλήλων Εύβοιας.
Κάλεσμα στους εργαζόμενους του επισιτισμού - τουρισμού να ενώσουν τις δυνάμεις τους με δεκάδες σωματεία από όλη την Ελλάδα που καλούν στην απεργιακή κινητοποίηση στις 20 Ιούλη, απευθύνει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων.
Επίσης την απεργία στηρίζουν η ΟΓΕ, το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής – Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, το Εργατικό Κέντρο ν. Θεσπρωτίας, το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, ο Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Σωματείο Καταστηματαρχών Κουρέων - Κομμωτών «Η Αδελφότης».
Μήνυμα αλληλεγγύης προς τους αγώνες των εργαζομένων εκφράζουν η Ένωση Εργαζομένων ICEU της Σρι Λάνκα και το Κέντρο Ξενοδοχείων της και συνδικαλιστικές οργανώσεις από το διεθνές κίνημα.

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέχρι την απεργία

Το κλαδικό Συνδικάτο της Αθήνας μπροστά στην απεργία έχει καθορίσει πρόγραμμα κινητοποιήσεων και δράσεων για την προετοιμασία και την επιτυχία της. 
Αντίστοιχο πρόγραμμα υλοποιεί και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς. Κινητοποιήσεις και δράσεις για την προετοιμασία της απεργίας και από την Ένωση Υπαλλήλων Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Νομού Ιωαννίνων.