Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο στις αγορές με το λαό γονατισμένο (VIDEO)

Προκλητικό είναι το πανηγύρι της κυβέρνησης με αφορμή την έξοδο στις αγορές, με το λαό γονατισμένο που του λένε ότι πρέπει να συνεχίσει το ποδήλατο, όπως είπε ο Π. Μοσκοσβισί, τόνισε στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
Τόνισε πως τα συγχαρητήρια που δίνουν οι δανειστές έχουν υποσημείωση και αυτή είναι η συνέχιση και κλιμάκωση της
ασκούμενης πολιτικής. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει αφήγημα περί ανάπτυξης και κανονικότητα, αλλά οι μειώσεις στις συντάξεις και στο αφορολόγητο θα ισχύσουν από το 2019 και το 2020, θα διατηρηθούν οι πάνω από 600 μνημονιακοί νόμοι που ψήφισαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί που θα προστεθούν με την 3η αξιολόγηση, ενώ τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα θα είναι έως το 2060.
Τόνισε ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει τροπολογία σήμερα στη Βουλή για τους εγκλωβισμένους εργαζόμενους και για την απαράδεκτη απόφαση του Αρείου Πάγου ότι η καθυστέρηση στην πληρωμή δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή.
Ανέφερε ότι όσο φαίνεται πιο καθαρά η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ στα κρίσιμα ζητήματα τόσο η αντιπαράθεση θα φουντώνει στα επιμέρους, στο «Ρουβίκωνα» και στο τι έγινε το 2015.
Για το νομοσχέδιο για την Ανωτάτη Εκπαίδευση, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο με δίδακτρα. Κάλεσε το λαό να οργανώσει την πάλη για να πάρει πίσω όλα όσα έχασε και να συγκρουστεί και με την ΕΕ και με την οικονομία της αγοράς, του κεφαλαίου, για ριζικά διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, με κριτήριο τις ανάγκες του.