Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Η κυβέρνηση φέρνει κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης μασκαρεμένη με ασπιρίνες για την ακραία φτώχεια (VIDEO)

Η αντικομμουνιστική εκστρατεία αφορά ολόκληρη την ΕΕ και έχει στόχο να πειστούν οι λαοί στην Ευρώπη ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τον καπιταλιστικό βάλτο της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της φτώχειας. Ο δεύτερος στόχος είναι να πειστούν ότι η αστική δημοκρατία ήταν ο συνεπής αντίπαλος του φασισμού, παραχαράσσοντας την ιστορία. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της
ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Αυγούστου και σχολιάζοντας τη συζήτηση των τελευταίων ημερών.
Όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε, είτε στην αστική δημοκρατία, είτε στο φασισμό στη Γερμανία, είχαμε δυο μορφές της δικτατορίας του κεφαλαίου και αυτού τα συμφέροντα υπηρέτησαν και οι δύο.
Ερωτηθείς για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης στη ΔΕΘ, ο Μ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι ουσιαστικά θα εξαγγελθεί «η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, μασκαρεμένη με μερικά ωραία λόγια και μερικές ασπιρίνες για την ακραία φτώχεια». Η κυβέρνηση στα δύο χρόνια διακυβέρνησής της, έχει αποδείξει ότι κλιμακώνει με πρωτοφανή τρόπο την αντιλαϊκή επίθεση ενώ παίζει ρόλο και στον εγκλωβισμό του εργατικού κινήματος.
Επισήμανε ότι «Ο λαός μπορεί να βγάλει συμπεράσματα για τη γνωστή διακήρυξη "πρώτη φορά αριστερά", να δει το ναυάγιο της πολιτικής του μικρότερου κακού, το ναυάγιο μιας πολιτικής που υποσχέθηκε φιλολαϊκή στροφή χωρίς σύγκρουση και να διαλέξει το δρόμο να οργανώσει την αντεπίθεσή του».
Ερωτηθείς για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, ο Μ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι πρόκειται για καθαρά μία συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζομένων αφού και με τις εξαγγελθείσες αλλαγές παραμένουν τρία μεγάλα προβλήματα, πολύ μακριά από την πραγματικά δωρεάν, δημόσια Παιδεία: ένα εκπαιδευτικό σύστημα που οδηγεί σε εξεταστικό σύστημα με βάση την παπαγαλία και όχι την κριτική σκέψη, τα αξεπέραστα εμπόδια για τη λαϊκή οικογένεια που πληρώνει για τη μόρφωση των παιδιών της, ανεκπλήρωτες στοιχειώδεις ανάγκες υποδομών στα σχολεία σε έμψυχο και άψυχο δυναμικό.