Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Για 3η φορά το ΚΚΕ ζητά στοιχεία για τις προκλητικές φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών

Για τρίτη φορά το ΚΚΕ κατάθεσε στη Βουλή αίτηση κατάθεσης εγγράφων προκειμένου να λάβει επίσημα στοιχεία για τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών. Μέχρι τώρα το ΚΚΕ δεν έχει λάβει στοιχεία από τα αρμόδια υπουργεία.
Αναλυτικά το αίτημα του ΚΚΕ προς την υπουργό Εργασίας έχει ως εξής:
«Καταθέτουμε για τρίτη φορά την αίτηση κατάθεση εγγράφων με αριθμ. Πρωτ. 355/22.3.2017 και 558/15.5.2017 σχετικά με τις προκλητικές φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές, καθώς δεν έχουμε λάβει τα έγγραφα για τα
στοιχεία που αναζητούσαμε.
Με βάση τα παραπάνω καλείται η κ. υπουργός, να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής όλα τα σχετικά έγγραφα με τα στοιχεία, στα οποία να αναφέρονται:
1. Ποιες είναι οι βεβαιωμένες και ανεξόφλητες οφειλές των εφοπλιστών προς το ΝΑΤ, ΚΕΑΝ, και τα Ταμεία Πρόνοιας των ναυτεργατών, καθώς και τι ενέργειες έχουν γίνει ώστε να εισπραχθούν από το Δημόσιο και το ΝΑΤ;
2. Πόσες αιτήσεις συνταξιοδότησης εκκρεμούν πριν και μετά το νόμο "λαιμητόμο" 4387/2016; Σε πόσους ναυτεργάτες εκκρεμεί η καταβολή των εφάπαξ από τα Ταμεία Πρόνοιας. Πότε θα καταβληθούν συντάξεις και τα εφάπαξ των Ταμείων Πρόνοιας».
Την αίτηση υπογράφουν οι βουλευτές Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης.