Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

«Επιστρατεύονται» οι χρυσαυγίτες ενάντια στις διεκδικήσεις των εργαζομένων στη Ν/Ζώνη Περάματος

Την «επιστράτευση» των ναζιστών της Χρυσής Αυγής ενάντια στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος καταγγέλλουν τα Παραρτήματα Πειραιά και Σαλαμίνας του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση - καταγγελία, η «περιπλανώμενη, θλιβερή ομάδα των 10 - 15 νοικιασμένων φουσκωτών του δουλεμπορικού, της συμμορίας της Χρυσής
Αυγής», επισκέφτηκαν την περασμένη Παρασκευή χώρο εργασίας, όπου είχε προηγηθεί παρέμβαση του Συνδικάτου με θέμα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης και τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο από τις αρχές του έτους. Στην παρέμβασή τους «επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν συναδέλφους ώστε να μη διεκδικήσουν το αυτονόητο, δηλαδή να πληρωθούν κανονικά», αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδικάτου, υπενθυμίζοντας πως ο ρόλος των χρυσαυγιτών είναι να λειτουργούν ως «μαντρόσκυλα των αφεντικών και να αντιπαλεύουν κάθε τι που αμφισβητεί τα συμφέροντα των εργοδοτών».
Το Συνδικάτο προσθέτει, ακόμη, πως η εργοδοσία επιστρατεύει «ό,τι πιο βρώμικο και αντεργατικό», την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υλοποιεί όλα τα αντεργατικά μέτρα και ετοιμάζεται για επίθεση στα συνδικάτα και στο δικαίωμα στην απεργία, την ίδια ώρα «που κορυφώνεται ο ενωμένος και αποφασιστικός αγώνας, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, για υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μετά από εννιά χρόνια».
«Προειδοποιούμε όχι μόνο το συγκεκριμένο εργολάβο, αλλά συνολικά την εργοδοσία, ότι ο κλάδος είναι συσπειρωμένος και αποφασισμένος όσο ποτέ άλλοτε, να περιφρουρήσει τις κατακτήσεις του και να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερες αμοιβές. Προειδοποιούμε ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε κανενός είδους απειλές και τρομοκρατία, αλλά θα κόψουμε από τη ρίζα όποιο χέρι επιχειρήσει να σηκωθεί σε οποιονδήποτε συνάδελφο», επισημαίνει το Συνδικάτο. Καλεί, τέλος, «τους χιλιάδες συναδέλφους να περιφρουρήσουν τον αγώνα μας και το Συνδικάτο μας, να καταδικάσουν, απομονώνοντας τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, που το τελευταίο διάστημα επιχειρούν να βγουν από τις τρύπες τους, εξαπολύοντας άνανδρες επιθέσεις σε μεροκαματιάρηδες, μετανάστες και Έλληνες, σε Ασπρόπυργο - Μενίδι, αλλά και στους αφισοκολλητές ναυτεργάτες της ΠΕΝΕΝ».