Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

έκτακτο Επίδομα: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κοροϊδεύει κατάμουτρα τη νεολαία

Την κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέναντι στη νεολαία καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή την ανακοίνωση έκτακτου επιδόματος σε άνεργους νέους. 
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει τα εξής: 
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κοροϊδεύει κατάμουτρα τη νεολαία. Αφού έχει υποθηκεύσει τη ζωή και το μέλλον των νέων, έχοντας ψηφίσει αντιλαϊκά μέτρα που φτάνουν μέχρι το 2060, αφού της στερεί τη ζωή με δικαιώματα συνεχίζοντας
στο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το "έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης" παριστάνει τον φίλο των νέων ανέργων.
Τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες διαμόρφωσαν μαζί την εργασιακή ζούγκλα για τους νέους εργαζόμενους, με "υποκατώτατους" μισθούς, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με τσακισμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ τώρα ετοιμάζονται να ξηλώσουν ακόμα και το απεργιακό δικαίωμα για να μην το γνωρίσει ποτέ η νέα γενιά.
Η πολιτική τους διαχρονικά ευθύνεται για την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που ζει η νεολαία, για τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανέργους, για τους νέους και τις νέες που παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης.
Η κυβέρνηση, μέσω του επιδόματος, δίνει εφάπαξ ψίχουλα σε ένα πολύ μικρό μέρος των νέων ανέργων.
- Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είχε πραγματική έγνοια για τους ανέργους δεν θα καταργούσε το καλοκαίρι 4 επιδόματα που χορηγούσε ο ΟΑΕΔ -μεταξύ των οποίων και επίδομα που αφορούσε τους νέους 20 έως 29 χρόνων.
- Αν η κυβέρνηση ήθελε να δοθεί ουσιαστική στήριξη στους ανέργους για να τα βγάζουν πέρα στη ζωή τους δεν θα επέτρεπε οι επιδοτούμενοι άνεργοι από τον ΟΑΕΔ να αποτελούν μόλις το 1/12 των εγγεγραμμένων ανέργων και το επίδομα ανεργίας να είναι 360 ευρώ!
- Αν ήθελε η κυβέρνηση να στηρίξει τους ανέργους ας ψήφιζε την πρόταση του ΚΚΕ για μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους, ώστε όλοι οι άνεργοι να επιδοτούνται για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία με αξιοπρεπές επίδομα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδεικνύεται γενναιόδωρη μόνο όταν πρόκειται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Πριν από λίγες μέρες, με νυχτερινή τροπολογία, χάρισε 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο (για 10 χρόνια και όχι εφάπαξ) στους καναλάρχες, ενώ συνεχίζει να δίνει προκλητικά προνόμια και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Έχει και η κοροϊδία τα όριά της.
Τη ζωή και το μέλλον που ονειρευόμαστε θα τα κατακτήσουμε με τους αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή. Κόντρα στο σύστημα της εκμετάλλευσης που έχει την ανεργία στο DNA του, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που το υπηρετούν».