Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Θανάσης Παφίλης: Οι κατακτήσεις των εργαζομένων των περασμένων δεκαετιών υπήρχαν λόγω της Σοβιετικής Ένωσης, του ισχυρού κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος (VIDEO)

Να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη επιχείρησε ο υπουργός Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας όμως, τελικά, τη θέση του ΚΚΕ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «πλυντήριο» του καπιταλισμού, αφού επιχείρησε να υπερασπιστεί τη λογική του καλύτερου διαχειριστή. 
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ισχυρίστηκε ότι υπάρχει διαφορετικός καπιταλισμός, ανάλογα με το μείγμα
διαχείρισης. Μάλιστα, έφερε ως πετυχημένο παράδειγμα την έξοδο της Πορτογαλίας από τα μνημόνια, όπου υποτίθεται πως αυξήθηκαν οι μισθοί, αυξήσεις ύψους 0.88 λεπτών του ευρώ στο μεροκάματο! 
Ανταπαντώντας ο Θ. Παφίλης τού επισήμανε πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να επικαλείται ιστορικά παραδείγματα επιλεκτικά, σημειώνοντας ότι οι όποιες κατακτήσεις των εργαζομένων τις περασμένες δεκαετίες στις χώρες της Δύσης επιτεύχθηκαν ακριβώς γιατί υπήρχε η Σοβιετική Ένωση και ο σοσιαλισμός που είχε αξιοζήλευτες κατακτήσεις για τους εργαζόμενους, υπήρχε κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα, αναγκάζοντας τις καπιταλιστικές χώρες να υποχωρούν και να δίνουν δικαιώματα στους εργαζόμενους.
Απόδειξη, επισήμανε, είναι πως σήμερα που δεν υπάρχει σοσιαλιστικό στρατόπεδο, ο καπιταλισμός έχει απελευθερωθεί και τα παίρνει όλα πίσω, κάτι για το οποίο το ΚΚΕ προειδοποιούσε εδώ και χρόνια, αλλά πολλές πολιτικές δυνάμεις το λοιδορούσαν, σημείωσε χαρακτηριστικά.