Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Νέα μπλόκα και συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα

Νέα μπλόκα συνεχίζουν να στήνουν σε όλη τη χώρα Ομοσπονδίες, Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα, ενώ με νέα τρακτέρ ενισχύονται και τα μπλόκα που στήθηκαν μέσα στην περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της πανελλαδικά συντονισμένης κινητοποίησης στην οποία κάλεσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, με αιτήματα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα που τους τσακίζουν, ενάντια στην αντιλαϊκή Κοινή Αγροτική Πολιτική
της ΕΕ και των μονοπωλίων.
Σήμερα Κυριακή, σε μια σειρά μπλόκα προγραμματίζονται συγκεντρώσεις αλληλεγγύης με τη συμμετοχή των οικογενειών των αγροτών, καθώς και εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, για να εκφραστεί έμπρακτα η συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το μεγάλο συλλαλητήριο στις 3 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της έκθεσης «AGROTICA», το οποίο θα αποτελέσει σταθμό στην αγωνιστική πορεία των αγροτών. Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 31 Γενάρη.

Πληθαίνουν και ενισχύονται πανελλαδικά τα μπλόκα

Σήμερα Κυριακή, νέα μπλόκα προγραμματίζονται να στηθούν στην Κοζάνη, μετά τις 12 το μεσημέρι, στη γέφυρα Σερβίων, καθώς και στη Φλώρινα, στις 12 το μεσημέρι, στο Αμύνταιο στον κόμβο Αντιγόνου. Επιπλέον, στην Ευρυτανία, η Επιτροπή Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων της Βαλαώρας θα προχωρήσει σε συμβολικό αποκλεισμό της γέφυρας του Αγραφιώτη, στο Κρυονέρι.
Χθες Σάββατο, μπλόκα στήθηκαν επίσης, με αποφάσεις των αντίστοιχων Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, στην Ηλεία, στον κόμβο Μαραθιά στην Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, στην Αιτωλοακαρνανία, στο 62ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, μεταξύ των κόμβων Ερμίτσας και Συκιάς.
Επιπλέον, σε χθεσινή συγκέντρωση από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» στην πλατεία της Ορεστιάδας, ανακοινώθηκε η απόφαση για στήσιμο μπλόκου στον κόμβο των Καστανεών στις 5 Φλεβάρη.
Τα παραπάνω μπλόκα προστέθηκαν σε όσα έχουν στηθεί τις προηγούμενες μέρες σε: Καρδίτσα (κόμβος Δέλτα Καρδίτσας, στην Ε65), Τρίκαλα (κόμβος Μεγαλοχωρίου, στην Ε65), Λάρισα (κόμβος Πλατυκάμπου, στην ΠΑΘΕ), Ημαθία (Κουλούρα), Πέλλα (Γυψοχώρι) Αργολίδα (κόμβος Ινάχου), Πρέβεζα (κόμβος Φιλιππιάδας), Μεσσηνία (σταθμός Μεσσήνης), Χανιά (Μεγάλα Χωράφια), Ηράκλειο (Πραιτώρια), Ρέθυμνο (κόμβος Μαντρών), Άρτα (κόμβος Φιλιππιάδας).

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης και νέες συσκέψεις

Σήμερα προγραμματίζονται εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε μια σειρά μπλόκα, με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, συλλόγων αυτοαπασχολούμενων, φοιτητικών συλλόγων, ομάδων και συλλόγων γυναικών και άλλων φορέων:
- Στην Καρδίτσα, στο μπλόκο στον κόμβο Δέλτα Καρδίτσας, στις 12 το μεσημέρι.
- Στη Λάρισα, στο μπλόκο του Πλατύκαμπου, στη 1 το μεσημέρι.
- Στα Τρίκαλα, στο μπλόκο στον κόμβο Μεγαλοχωρίου, στις 12 το μεσημέρι.
- Στο Ηράκλειο, στο μπλόκο των Πραιτωρίων, στις 11 π.μ.
- Στα Χανιά, στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, στις 1 μ.μ.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι συσκέψεις Ομοσπονδιών και συλλόγων με θέμα την οργάνωση κινητοποιήσεων και σε άλλες περιοχές.
Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα Κυριακή, στη Λέσβο, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λέσβου καλεί σε ανοιχτή γενική συνέλευση στις 7 μ.μ. στο Μουσείο Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή. Σήμερα επίσης, Αγροτικοί Σύλλογοι της Μαγνησίας πραγματοποιούν σύσκεψη στις 6 μ.μ. στο Βελεστίνο.

Τις επόμενες μέρες

Τη Δευτέρα 29 Γενάρη:
- Στα Τρίκαλα, στις 11 π.μ. με απόφαση του Μπλόκου που έχει στηθεί στον κόμβο Μεγαλοχωρίου θα γίνει κινητοποίηση στην Εφορία Τρικάλων.
- Στη Φθιώτιδα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού, αποφάσισε να στηθούν μπλόκα σε Ανθήλη και Δομοκό, καθώς και τη συμμετοχή τους στη μεγάλη κινητοποίηση στην έκθεση «AGROTICA» στη Θεσσαλονίκη.
- Στην Καστοριά, στις 10 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση με τρακτέρ στο δημαρχείο Άργους Ορεστικού, μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων της Καστοριάς.
- Στην Κατερίνη, στις 11 π.μ. θα γίνει συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, μετά από απόφαση που έλαβαν σε κοινή τους σύσκεψη το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Γενάρη ο Αγροτικός Σύλλογος Κατερίνης «Δήμητρα» και ο Αγροτικός Σύλλογος Κατερίνης.
Την Τρίτη 30 Γενάρη:
- Στο Αίγιο, σε κινητοποίηση στις 7.30 π.μ. στην Εφορία καλεί ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας».
- Στον Λαγκαδά, στις 11 π.μ. ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία του Λαγκαδά.
- Στην Κέρκυρα στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο θα γίνει συνέλευση αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή ΔΣ Αγροτικών Συλλόγων και εργατικών σωματείων. Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Την Τετάρτη 31 Γενάρη:
- Στη Λαμία, συλλαλητήριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Φθιώτιδας, έξω από την Αντιπεριφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στην πλατεία Πάρκου.
- Στα Τρίκαλα, στις 3.30 μ.μ., συγκέντρωση στα δικαστήρια, ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών και χωραφιών.
Την Παρασκευή 2 Φλεβάρη:
- Στην Πάτρα, στον ΕΛΓΑ, στις 10.30 π.μ. (με προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στη ΝΕΟ Αθηνών - Πατρών στα βενζινάδικα) κοινή παράσταση διαμαρτυρίας των Αγροτικών Συλλόγων Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας» και του Αγροτικού Συλλόγου Ωλενίας για την καταβολή των αποζημιώσεων από τις καταστροφές του 2017.