Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

«Βρείτε τα μόνοι σας» ζητά από Αθήνα και Τουρκία για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Την πάγια γραμμή των ίσων αποστάσεων επαναλαμβάνει και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, όσον αφορά το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παρουσιάζει τη λυκοσυμμαχία ως το μέσο που θα επιλύσει το ζήτημα.
Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων «Anadolou», ο Γενς Στόλτενμπεργκ δηλώνει ότι «πρόκειται για ζήτημα το οποίο πρέπει να λυθεί ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία».
Κατά τα άλλα ο γγ του ΝΑΤΟ δήλωσε πως «η Τουρκία
συνεχίζει να είναι πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ». «Η Τουρκία συνεισφέρει στη συλλογική μας ασφάλεια, στις αποστολές και επιχειρήσεις μας με πάρα πολλούς τρόπους. Ευχαριστώ γι' αυτό την Τουρκία», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ, προσθέτοντας πως «είμαστε ευγνώμονες στην Τουρκία για την υποστήριξή της προς το ΝΑΤΟ».
Μάλιστα, ο Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι «οι ανησυχίες της χώρας για την ασφάλειά της είναι θεμιτές», δίνοντας μια πρώτη ένδειξη στήριξης της Άγκυρας στις επιχειρήσεις στη Συρία, όπως είχε ζητήσει ο Ρ. Τ. Ερντογάν.
Μάλιστα, έκανε λόγο για αυξημένη αστάθεια στη γειτονική χώρα τα τελευταία χρόνια «λόγω των απειλών που αντιμετωπίζει από την τρομοκρατία, ειδικά στο Ιράκ και τη Συρία».