Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Η Κ.Ο.Β. Πάρου του ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων εκπαιδευτικών



Οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί (αναπληρωτές και ωρομίσθιοι), καθώς και μόνιμοι έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε κινητοποιήσεις και απεργίες με αιτήματα:

  • ·         την πραγματοποίηση 25.000 διορισμών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες των σχολείων.

  • ·         Την εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

  • ·         Την ύπαρξη νομοθετικής ρύθμισης που θα εξισώνει τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων με προτεραιότητα τις άδειες μητρότητας. Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των συμβασιούχων εκπαιδευτικών για τη στέγαση, τη σίτιση και τη δωρεάν μετακίνηση.

Παλεύουν για δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Την εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών. Να μην μπαίνουν οι αναπληρώτριες στο δίλημμα το παιδί μου ή την απόλυσή μου! Να μην κοιμούνται και ξυπνούν κάθε Σεπτέμβρη οι εκπαιδευτικοί αναπληρωτές με μια βαλίτσα στο χέρι και την ανασφάλεια του που θα είναι, αν θα είναι και πως θα ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους οικονομικές και οικογενειακές. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ πρόσφατα κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα αυτό, την οποία και επισυνάπτουμε.
Ο αγώνας των συμβασιούχων είναι αγώνας όλων μας, εκπαιδευτικών, γονιών, εργαζομένων.
 Αφορά το μέλλον του σχολείου, το μέλλον και τη μόρφωση, των παιδιών μας, της νέας γενιάς. Είμαστε δίπλα τους γιατί συνδέεται άμεσα με το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση.

Κομματική Οργάνωση Βάσης Πάρου του ΚΚΕ                                      Πάρος 21-3-18