Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Νίκος Σοφιανός: Τα «βουβάλια» τσακώνονται στην περιοχή μας και η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στους πολεμικούς σχεδιασμούς (AUDIO)

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών, «έχουν να κάνουν με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στα πλαίσια του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού, έχουν να κάνουν με τις πρόσφατες αποφάσεις που πήρε το ΝΑΤΟ, παρουσία του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου, οι οποίες είναι αποφάσεις πολεμικής προετοιμασίας με τη Ρωσία», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξη
που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «24/7».
Ερωτηθείς σχετικά με τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι η δράση των Ρώσων διπλωματών που απελάθηκαν από την Ελλάδα επικεντρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, υπενθύμισε ότι «στο πλαίσιο της μετατροπής της Ελλάδας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο» στην Αλεξανδρούπολη, σχεδιάζεται βάση για τα αμερικανικά ελικόπτερα. 
«Δεν μπορείς να αποκλείσεις, ούτε να μπεις σε σενάρια κατασκοπείας. Το κύριο -και εμείς σε αυτό θέλουμε να συγκεντρώσουμε την προσοχή του λαού μας, που παρακολουθεί με ανησυχία όλες αυτές τις εξελίξεις- είναι ότι κυριολεκτικά τσακώνονται τα "βουβάλια" στην περιοχή μας», πρόσθεσε. Όπως εξήγησε, η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ εντάσσεται στα πλαίσια μιας ασφυκτικής περικύκλωσης της Ρωσίας, μέσω της ένταξης των Δ. Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη στήριξη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, «έχει διαλέξει στρατόπεδο», το οποίο είναι «η προσπάθεια εξυπηρέτησης των συμφερόντων που έχει το ΝΑΤΟ στην περιοχή, είναι η προσπάθεια διεύρυνσης αυτής της επιρροής σε μια σειρά χώρες και στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η οξύτατη αντιπαράθεση με τη Ρωσία». Συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα παίρνει μέρος σε αυτούς τους σχεδιασμούς, η Ελλάδα παίρνει άμεσα και έμμεσα μέρος και στους πολεμικούς σχεδιασμούς που εξελίσσονται στη Συρία, στα πλαίσια αυτά υπάρχουν αυτές οι αντιθέσεις και οι αντιπαραθέσεις και αυτός ο ρόλος που παίζει και η Ρωσία για τα δικά της συμφέροντα».
Σε αυτό το σημείο διευκρίνισε πως το ΚΚΕ ποτέ δεν ταύτισε τη σημερινή Ρωσία με τη Σοβιετική Ένωση, σε αντίθεση με άλλες δυνάμεις που έπαιζαν παιχνίδια με τα Ρωσικά δάνεια, κλπ. «Το ΚΚΕ είπε καθαρά ότι η Ρωσία σαν ιμπεριαλιστική δύναμη έχει τα δικά της συμφέροντα, τα οποία συγκρούονται με τα συμφέροντα των αμερικανοΝΑΤΟικών», συνέχισε.
Παράλληλα, σημείωσε πως με όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι το μεταμνημόνιο που έρχεται φέρνει ένα βαρύτατο λογαριασμό στο λαό μας, ο οποίος πρέπει να αντιδράσει δυναμικά στο δρόμο.