Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ

«Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!»Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ.
Οι στίχοι από το «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Γιάννη Ρίτσου, που επιλέχτηκαν ως κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ ακριβώς για να σηματοδοτήσουν το μήνυμά του για την 100χρονη πορεία του ΚΚΕ και την 50χρονη πορεία της ΚΝΕ, υποδέχονται με την ίδια την εμβληματική φωνή του κομμουνιστή ποιητή τους χιλιάδες επισκέπτες που περνούν
από νωρίς τις πύλες του Φεστιβάλ.
Αν τις δυο προηγούμενες μέρες η συμμετοχή ήταν συγκλονιστική, σήμερα Σάββατο, μέρα κορύφωσης του Φεστιβάλ προς τιμήν των 100 χρόνων του ΚΚΕ και των 50 χρόνων της ΚΝΕ, μέρα της μεγάλης πολιτικής συγκέντρωσης, ήταν πραγματικά πρωτόγνωρη, τις ξεπέρασε σε ενθουσιασμό, μαχητικότητα και μαζικότητα.
Η μεγαλειώδης πολιτική συγκέντρωση έστειλε μήνυμα ότι εγκαινιάζουμε το νέο αιώνα στην Ιστορία του τιμημένου Κάπα Κάπα Έψιλον, βάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Οπλισμένοι από την πείρα και τα συμπεράσματα του χτες. Για να κερδίσουμε τη μάχη για έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων, στο μπόι των ανθρώπων.
Στις σημερινές  εκδηλώσεις παραβρέθηκε η Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι, η οποία χαιρέτισε στη συγκέντρωση στην Κεντρική Σκηνή.

Αναλυτικότερα εδώ