Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου για δηλώσεις του κ. Κωβαίου

«…Πιστεύουμε ότι μια ζωντανή αντιπαράθεση με τον Κώστα Ροκονίδα δε θα ωφελούσε τους πολίτες. Ο λόγος της αντιπολίτευσης δεν βασίζεται σε επιχειρήματα που εμπλουτίζουν το δημόσιο διάλογο…» Μ. Κωβαίος δήμαρχος Πάρου.

Αν  τα πράγματα έχουν όπως τα λέει ο δήμαρχος είναι γι αυτόν «χρυσή ευκαιρία» να αποδείξει αυτά που επικαλείται. Γιατί δεν αποδέχεται τη δημόσια

αντιπαράθεση με τον Κώστα Ροκονίδα ώστε να αποδείξει τη «γύμνια των επιχειρημάτων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και την ορθότητα της δικής του πολιτικής;

Γιατί αυτό που θέλει να κρύψει η δημοτική αρχή, την υποταγμένη και συμβιβασμένη πολιτική της αυτά τα πέντε χρόνια στις «άνωθεν εντολές», την αδυναμία της να συσπειρώσει τον παριανό λαό γύρω από τις λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του, την δυστοκία αντιμετώπισης και αυτής της απλής καθημερινότητας, δεν κρύβεται  πίσω από την εικονική πραγματικότητα που καλλιεργεί.

«…Είναι προφανές ότι οι κομματικές τους αγκυλώσεις τους δεσμεύουν τόσο πολύ που δεν μπορούν να ψηφίσουν «ναι» ούτε στις πιο απλές υποθέσεις. Και το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι; Ότι δεν αντιπροτείνουν τίποτα, απλώς καταγγέλλουν αόριστα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Ο δήμος όμως δε διοικείται με αερολογίες κι εντυπώσεις, διοικείται με στρατηγικό σχέδιο κι αποφασιστικότητα». Μ. Κωβαίος δήμαρχος Πάρου.


Αυτά λέει ο δήμαρχος και όσοι του χαράζουν την επικοινωνιακή του πολιτική. Ποια είναι όμως η αλήθεια; Εμείς ψηφίζουμε σχεδόν πάντα παρών στις σωρηδόν εργολαβίες και τις απ ευθείας αναθέσεις που αποφασίζουν ακριβώς γιατί… δεν έχουν στρατηγικό σχέδιο και όχι φυσικά λόγω ιδεοληψιών που προσπαθεί να μας προσάψει. Τι τους λέμε και κάνουν πως δεν ακούν;

Πέντε χρόνια τώρα δεν εμπιστεύτηκαν και αξιοποίησαν την εμπειρία και τη γνώση του υπάρχοντος προσωπικού ώστε να διαμορφώσουν με τη βοήθειά του ένα σχεδιασμό στο τομέα της καθαριότητας με δεδομένη τη πολιτική της συρρίκνωσης του προσωπικού της καθαριότητας.

Πέντε χρόνια εμείς τους λέμε:

- Να γίνει μελέτη για την ύπαρξη 3-4 σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων από τις «σκουπιδιάρες» σε press container. Έτσι λοιπόν θα περιοριστούν δραστικά τα δρομολόγια των οχημάτων προς τον ΧΥΤΑ. Το αποτέλεσμα θα ήταν εξοικονόμηση χρόνου, προσωπικού, καυσίμων και κόστους συντήρησης οχημάτων.

- Να αποκτηθούν σύγχρονα αμαξίδια οδοκαθαριστών που πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες εργασίας τους.

- Να εκσυγχρονιστεί και να αυξηθεί ο στόλος με κατάλληλα οχήματα καθαριότητας και όχι μόνο. Πρόσφατα μόνο η δημοτική αρχή προχώρησε σε ανάλογο διαγωνισμό, απόφαση που υπερψηφίσαμε.

- Να αποκτήσει ο δήμος τον αναγκαίο χώρο για τη συντήρηση, τη στάθμευση των οχημάτων του και τη προστασία τους από τις  καιρικές συνθήκες .

- Με συγκεκριμένες δράσεις και τη συμμετοχή των δημοτών να προχωρήσει η μείωση του όγκου των απορριμμάτων και η αύξηση των ανακυκλώσιμων υλικών.

- Να υπάρξει διαφοροποίηση των δημοτικών τελών στις επαγγελματικές κατηγορίες, γιατί ο παραγόμενος όγκος απορριμμάτων δεν είναι ίδιος από όλους, πολυκαταστήματα κλπ

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε ότι έχει παρέλθει ο χρόνος ζωής του κυττάρου του ΧΥΤΑ και δεν υπάρχει καν μελέτη για το δεύτερο κύτταρο, αν στις επανειλημμένες προτροπές μας για υπογειοποίηση κάδων σε κεντρικά σημεία δεν εισακουστήκαμε, καταλαβαίνει κανείς τι εννοεί ο δήμαρχος όταν μιλάει για στρατηγικό σχεδιασμό.

Δεν είπαμε ποτέ λοιπόν, ότι ο δήμος δεν πρέπει να αναθέτει  τις απαραίτητες εργολαβίες.
Άλλο αυτό και άλλο μοιράζουμε αβέρτα χρήμα γιατί είναι άλλων…

Όλα αυτά και άλλα πολλά αποτελούν κομματικές ιδεοληψίες για τον Μάρκο Κωβαίο και τους συν αυτώ… Οι παριανές και οι παριανοί έχουν τον λόγο…