Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ΚΟΒ Πάρου του ΚΚΕ: Όταν η υποκρισία κι η δημαγωγία περισσεύουν...


Με μπόλικη δόση υποκρισίας και δημαγωγίας προσπαθώντας να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για τις τραγικές ελλείψεις του Δημόσιου συστήματος Υγείας, στήνουν κάλπικη αντιπαράθεση στο θέμα των βουλευτικών αποζημιώσεων.

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης κάλεσε τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τους βουλευτές της ΝΔ να

καταθέσουν το μισό τους μισθό, τους επόμενους δυο μήνες, για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορονοϊού.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, ανταγωνιζόμενος την κυβέρνηση στην εντυπωσιοθηρία, ζήτησε να γίνει υποχρεωτική και όχι προαιρετική μείωση των βουλευτικών μισθών και των αποδοχών όλων των κρατικών και κυβερνητικών αξιωματούχων.


Όλα αυτά όταν το ΚΚΕ διαχρονικά ζητούσε μειώσεις στις βουλευτικές απολαβές. Ειδικότερα:

  •   Προ μνημονίων, στις 22/3/2010, ζητούσε τη δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και την κατάργηση της αποζημίωσης για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις των Επιτροπών και άλλες κοινοβουλευτικές δραστηριότητες. Επίσης ζητούσε την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης ώστε οι βουλευτές να συνταξιοδοτούνται από τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Όλα αυτά διαχρονικά, μονίμως, όχι στην περίοδο της κρίσης.

  •  Το ΚΚΕ Μάη του 2010 - ανήμερα μάλιστα της ψήφισης του μνημονίου - κατέθετε πρόταση νόμου για τη μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης. Δεν ανοίχτηκε ποτέ συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής.

  •  Μετά το πρώτο μνημόνιο, στις 3/11/2010, το ΚΚΕ επανέφερε το θέμα του βουλευτικού μισθού και το πάγιο αίτημα του Κόμματος για «δραστικές μειώσεις στη βουλευτική αποζημίωση και κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης».

Και καθώς λέει ο λαός μας «κάλιο αργά,παρά ποτέ», ας υιοθετήσουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα την πάγια πρόταση του ΚΚΕ για μόνιμη -και όχι μόνο επ’ αφορμή της πανδημίας- δραστική μείωση των μισθών βουλευτών κι άλλων υψηλόβαθμων κρατικών παραγόντων, την κατάργηση των αποζημιώσεων για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και των άλλων βουλευτικών προνομίων.

 Αυτή η πρόταση ισχύει πάντα, πόσο μάλλον σε συνθήκες όπως οι σημερινές, που ο λαός υποφέρει από τις επιπτώσεις της πανδημίας, από τις μεγάλες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς και από τα μέτρα κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας.

Υπενθυμίζουμε πως, όπως είναι ήδη γνωστό, οι βουλευτές του ΚΚΕ καταθέτουν την βουλευτική αποζημίωση εξ ολοκλήρου στο Κόμμα για την οργάνωση της λαϊκής διεκδίκησης και πάλης.
Πάρος 31-3-20

ΚΟΒ Πάρου του ΚΚΕ