Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Για τη κυβέρνηση επιστροφή στη κανονικότητα μετά τη υγειονομική κρίση σημαίνει με ταχείς ρυθμούς τη συνέχιση και περαιτέρω ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής. Πρόθεση που ήταν ξεκάθαρη απέναντι στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου  αφού η κυβέρνηση αξιοποίησε πλήρως τις δύσκολες αυτές στιγμές για το λαό μας, ώστε να περάσει  μια σειρά από αντιλαϊκά μέτρα (τηλεργασία, ελαστικές σχέσεις εργασίας, εκ περιτροπής εργασία κλπ) και να προετοιμάσει το έδαφος για την μεγαλύτερη στήριξη των
«μεγάλων» παιχτών  του επιχειρηματικού κόσμου.

Σήμερα , λοιπόν, η κυβέρνηση  κινητοποιεί αστυνομικούς και άλλους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας στις Κυκλάδες με σκοπό να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του κεφαλαίου στο κλάδο της ενέργειας, για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Τήνο.  Δεν  είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση  « απλώνει» τις επιλογές της λίγο πριν  απελευθερώσει τις μετακινήσεις προς τα νησιά! 

Η «ευαισθησία» της Κυβέρνησης για τα λαϊκά στρώματα, το περιβάλλον, σταματάει εκεί που ξεκινάνε τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Μετά από μια περίοδο όπου όλοι - ανά τον κόσμο- τονίζουν την ανάγκη  της προστασίας του περιβάλλοντος, η κυβέρνηση  δίνει το πράσινο φώς για την καταστροφή του Κυκλαδίτικου τοπίου, της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς που κατάφερε να διατηρηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, ο λόγος είναι ότι αυτή η καταστροφή  αποφέρει μεγαλύτερο κέρδος από ότι η αξιοποίηση της!!! 

Ο λόγος  είναι πάντα ο ίδιος το ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

 Οι  οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Πάρο μαζί με το Παριανό λαό και τους φορείς του, από τη πρώτη  στιγμή  έχουν  ορθώσει το ανάστημα τους  απέναντι σε αυτές τις επιδιώξεις. Ακόμα μια φορά  καλούμε του νησιώτες να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική  της Κυβέρνησης και κάθε άλλης Κυβέρνησης , να βάλουν εμπόδια στην εφαρμογή της  που βαδίζει στη καταστρατήγηση των λαϊκών δικαιωμάτων .    

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της Κυβέρνησης που προσπαθεί να φέρει αντιμέτωπα  τα όργανα της τάξης με τις οικογένειες τους, τα παιδιά τους , τους συντοπίτες τους. Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους νησιώτες της Τήνου, της Νάξου, της Άνδρου και καλούμε τα λαϊκά στρώματα των νησιών  να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους,  τη ζωή τους και να μην εγκαταλείψουν αυτό τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν.

                                                                                                                        ΠΑΡΟΣ
                                                                                                                     20.05.2020