Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Δε θα μείνουμε αδιάφοροι Απέναντι στην άθλια «κανονικότητα» που ζούμε διαχρονικά στα νησιά μας


Η κατάσταση είναι τραγική σε όλο το φάσμα του δημόσιου συστήματος Υγείας. Στα νησιά μας η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη: Υποστελεχωμένες μονάδες Υγείας, οι περισσότερες λειτουργούν με μετακινήσεις υγειονομικών, με ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων ιατρικού και άλλου προσωπικού, χωρίς βασικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
Ξυπνάς το πρωί και να παρακολουθείς το δελτίο καιρού, γιατί... αν ο καιρός είναι «κακός» θα πρέπει όλοι να προσέχουν μην «χτυπήσουν» και να μην αρρωστήσουν, καθώς δεν θα υπάρχει δυνατότητα διακομιδής. Οι διακομιδές ασθενών τις περισσότερες φορές γίνονται με πλωτά μέσα ακατάλληλα για αυτόν τον σκοπό.


Δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί όσους ανυπομονούν να βαθύνουν την εμπορευματοποίηση στην υγεία

Αν και δεν έχουν ξεχαστεί ακόμη τα κυβερνητικά «συγχαρητήρια» και τα «χειροκροτήματα» για τους
εργαζόμενους στις μονάδες Υγείας, όπως και οι υποσχέσεις για «ενίσχυση του δημόσιου τομέα», οι πρόσφατες πρωθυπουργικές δηλώσεις για επέκταση των Συμπράξεων Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) (που αποτελεί εφαρμογή του Ν. 4413/2016 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και συνολικά της επιχειρηματικής δράσης στους τομείς της Υγείας και Πρόνοιας), αναδεικνύουν για άλλη μια φορά ποιος είναι ο ορατός εχθρός που απειλεί και καταστρέφει την υγεία των λαϊκών οικογενειών και τα δικαιώματα των υγειονομικών.



Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία που Κλιμακώνουν τον αγώνα τους με

πανυγειονομική απεργία την Τρίτη 16 Ιούνη



 Οι υγειονομικοί απαιτούν και μας βρίσκουν σύμφωνους

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, μέσω ΕΟΔΥ, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου). Οριστική ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Στελέχωση και επαναλειτουργία των δομών Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση.
  • Ενταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
  • Aυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  • Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Πρόσληψη μόνιμων γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφαλείας στις δημόσιες μονάδες Υγείας.
  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Οι συνταξιούχοι είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υγεία της λαικής οικογένειας  Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, σε όλες τις βαθμίδες, σύγχρονου και πλήρως εξοπλισμένου, που θα είναι ικανό να προστατεύσει εμάς και τις οικογένειές μας σε κάθε περίσταση, στο επίπεδο των δυνατοτήτων που προσφέρει σήμερα η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας»

Καλούμε τους δήμους Πάρου και Αντιπάρου , σωματεία ,συλλόγους και φορείς να πάρουν θέσει σε αυτό το μεγάλο θέμα και να συντονίσουμε την δράση μας για την προστασία της υγείας των δικαιωμάτων του λαού

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ                                                         
 ΠΑΡΟΣ 14 -6-2020