Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Γιατί δεν ψηφίσαμε το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2021



  • Για μια ακόμα χρονιά ο Δήμος μας στερείται των απαραίτητων πόρων για να καλύψει στοιχειωδώς τις συσσωρευμένες ανάγκες του για νέα σύγχρονα σχολεία, παιδικούς σταθμούς, για αποκατάσταση των κατεστραμμένων οδοστρωμάτων, για απαλλοτριώσεις  χώρων για κοινόχρηστους χώρους (πλατείες, χώροι στάθμευσης κλπ),  διανοίξεις νέων δρόμων, για χώρους άθλησης, πολιτισμού, για ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου για αντιπλημμυρική, αντισεισμική προστασία κ.λπ.
  • Για μια ακόμα χρονιά τα στοιχεία από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021 για τους ΟΤΑ δεν είναι ευοίωνα , παρά τα έσοδα που πρόκυψαν από τις δηλώσεις της ορθής επιφάνειας των κτισμάτων.
  • Για μια ακόμα χρονιά παραμένουν και διευρύνονται σαν βασικοί χρηματοδότες των Δήμων οι δημότες. Από την άλλη μειώνεται η χρηματοδότηση του κράτους ώστε να απελευθερώνονται κεφάλαια για τις λεγόμενες «αναπτυξιακές επενδύσεις».
  • Για μια ακόμα χρονιά η Δημοτική Αρχή του νησιού μας δέχεται αδιαμαρτύρητα την κυβερνητική πολιτική, που στερεί τη δυνατότητα από το τόπο μας να αντιμετωπίζει τα προβλήματα και τις ανάγκες των κατοίκων του.
  • Για μια ακόμα χρονιά κάνοντας αλχημείες ο Δήμαρχος παρουσιάζει το μαύρο για άσπρο, φτάνοντας στο σημείο να εμφανίσει τον προϋπολογισμό των έργων για τις υποδομές του νέου αεροδρομίου σαν μέρος του τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το 2021 !!!

Εμπαίζει τον παριανό λαό:

  • Όταν μια σειρά από προβλεπόμενα έργα και μελέτες «σέρνονται» από έτος σε έτος εδώ και χρόνια στα Τεχνικά Προγράμματα του Δήμου.
  • Όταν τα νέα έργα, μελέτες και προμήθειες στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2021 είναι μόνο 328.000 ευρώ.
  • Όταν οι ρυθμοί εκτέλεσης έργων από χρόνο σε χρόνο μειώνονται . Τα συνεχιζόμενα έργα για το 2021 είναι αυξημένα σε σχέση με αυτά του 2020 κατά 1.000.000 ευρώ.
  • Όταν οι εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για το 2021 σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στα συσσωρευμένα προβλήματα του νησιού μας και τις πραγματικές ανάγκες των παριανών.
  • Όταν ακόμα και αυτές οι μικρές παρεμβάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας (τσιμεντοστρώσεις, ασφαλτοστρώσεις κλπ)  αποτελούν «χαρτί» συναλλαγής και ψηφοθηρίας στα χέρια της Δημοτικής Αρχής.
  • Όταν από τις δεκάδες προτάσεις των Κοινοτήτων δεν έχει περάσει σχεδόν τίποτα στο Τεχνικό Πρόγραμμα.

Είναι καθαρό ότι είμαστε απέναντι στη πολιτική της Δημοτικής Αρχής που βλέπει τις λαϊκές ανάγκες είτε ως κόστος είτε ως πεδίο κερδοφορίας, πολιτική υποταγμένη στην κυρίαρχη λογική .

Διεκδικούμε μια  άλλη πολιτική, αυτή που αντιμετωπίζει τις λαϊκές ανάγκες ως οδηγό της ανάπτυξης και οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους εμείς δεν ψηφίσαμε  το προτεινόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2021, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει τη συνολική του απόρριψη για την αναγκαιότητα εκτέλεσης του.

Πάρος 24-11-20"