Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Άνθρακες ο θησαυρός...

 


Σχετικά με τη πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη   Μιχάλη Χρυσοχοϊδη έχουμε να δηλώσουμε τα εξής :

1.    Παρά την προσπάθεια του Δημάρχου να πείσει ότι η

επίσκεψη ήταν αποτέλεσμα δικών του πρωτοβουλιών, η ανακοίνωση του Υπουργού για αποδοχή εκ μέρους του της πρόσκλησης του Επιμελητήριου Κυκλάδων βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

2.    Η επίσκεψη του Υπουργού δεν αποτέλεσε την αφορμή καταγραφής των προβλημάτων της Πάρου σχετικά με την αρμοδιότητα του, αλλά χρησιμοποίησε απλά,  για δικούς του λόγους, το χώρο του Δημαρχείου για τη διοργάνωση μιας τηλεδιάσκεψης     με τους Δημάρχους των Κυκλάδων πράγμα βέβαια που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί από το χώρο του Υπουργείου.

3.    Οι αόριστες Υπουργικές εξαγγελίες του Μ. Χρυσοχοϊδη μπορεί να λύνουν τις επικοινωνιακές ανάγκες και τις υπηρεσιακές δεσμεύσεις υπουργείου του αλλά δεν απαντούν στα χρονίζοντα προβλήματα της προστασίας της υγείας ,της ζωής, της περιουσίας των πολιτών ούτε στις άθλιες εργασιακές συνθήκες των ανθρώπων του Α.Τ. Πάρου. Αντίθετα με ιδιαίτερη σπουδή  βλέπουμε να   ενισχύεται ο κατασταλτικός μηχανισμός, να  εντείνεται η αστυνομοκρατία και η αστυνομική βία εναντίον του «εχθρού λαού» με τα γνωστά αποτελέσματα. Αυτό το «κράτος νόμου» πρόσφατα «γεύθηκαν» και οι κάτοικοι της Τήνου, αντιδρώντας στη καταστροφή του νησιού τους από την προσπάθεια εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Με κάθε ευκαιρία και κάθε τρόπο καταδικάσαμε αυτή την πολιτική.

4.    Το σκηνικό της επίσκεψης του Υπουργού Μ. Χρυσοχοϊδη αποτυπώθηκε στην αναστάτωση της καθημερινότητας των κατοίκων της Πάρου  με τα πρωτοφανή μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Παροικιάς, με την «επιστράτευση» ακόμα και πολιτών σε ρόλο δυνάμεων ασφαλείας και με την παρεμπόδιση δημοσιογραφικών μέσων, όπως καταγγέλλεται να επιτελέσουν το έργο τους. 

 

 

 

 

·         Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα του προσωπικού στο Α.Τ.  Πάρου για καλύτερες συνθήκες εργασίας όσο και για την   ενίσχυση της δύναμης του με μόνιμο προσωπικό έτσι ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις σύνθετες υποχρεώσεις του λόγω της πανδημίας, για την προστασία της υγείας και της ζωής που αυξάνουν με την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

·         Απαιτούμε  την υλοποίηση από την κυβέρνηση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβούλιου με στόχο τη προστασία της υγείας των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των κατοίκων και των επισκεπτών.

 

Πάρος 17.4.2021