Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Αλ. Τσίπρας: «Κόκκινη γραμμή» η συμφωνία της 20ής Φλεβάρη για παράταση του μνημονίου!

Να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο «για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», προκειμένου να υπηρετήσουν την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, ζήτησε από όλους τους βουλευτές ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στοχεύοντας στον εγκλωβισμό των λαϊκών συνειδήσεων γύρω από τα παζάρια που διεξάγονται για λογαριασμό των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων.

Αναφερόμενος στη στάση του εκπρόσωπου της Κομισιόν στην τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο, που ζήτησε να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο «για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» και η ρύθμιση για τις 100 δόσεις, γιατί συνιστούν μονομερή ενέργεια, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση «δεν κάνει πίσω», δεν εκβιάζεται και θα εφαρμόσει τις εξαγγελίες της, εξαγγελίες βέβαια που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα προσφέρουν ψίχουλα στην πιο ακραία φτώχεια.
«Στο όνομα ποιας ευρωπαϊκής συνθήκης μιλάνε για μονομερή ενέργεια», αναρωτήθηκε στην ομιλία που έκανε στη Βουλή, επιμένοντας να καλλιεργεί αυταπάτες για τον ρόλο της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Μάλιστα απευθυνόμενος στους «θεσμούς», τους ρώτησε εάν είναι αυτή η Ευρώπη που οραματιστήκαμε, αποκρύπτοντας ότι διαχρονικά η ΕΕ ήταν μια συμμαχία του κεφαλαίου που επέβαλλε πολύ σκληρά μέτρα και ανταγωνιζόταν για τη λεία. Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα αντιδράσει όχι μόνο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά για να υπερασπιστεί τον χαρακτήρα της Ευρώπης, και θα θέσει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής, το Ευρωκοινοβούλιο και την Κομισιόν.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα εφαρμόσει «κατά γράμμα» τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη και αναμένει το ίδιο και από τους εταίρους της. Συνεχίζοντας να «βαφτίζει το κρέας ψάρι», υποστήριξε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για ένα πρόγραμμα που δεν περιέχει ούτε ένα μέτρο λιτότητας, όταν στην πραγματικότητα αυτό που συμφωνήθηκε είναι η παράταση του υπάρχοντος μνημονίου.
Στην προσπάθειά του να εξωραΐσει τις μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση, επιχείρησε να δώσει φιλολαϊκό μανδύα στον ΟΟΣΑ, έναν ιμπεριαλιστικό οργανισμό γνωστό για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που προτείνει. Έτσι ισχυρίστηκε ότι η συνεργασία της συγκυβέρνησης με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, αφορά στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να ληφθούν για την κοινωνική δικαιοσύνη και την αντιμετώπιση της διαφθοράς.