Στην διάρκεια της παρέμβασης κατατέθηκε υπόμνημα με τις θέσεις του Συνδικάτου για το Ασφαλιστικό στον γγ του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη, ο οποίος για το μόνο που δεσμεύτηκε είναι να γίνει νέα συνάντηση με το Συνδικάτο προκειμένου να συζητηθούν οι θέσεις της κυβέρνησης.
Αμέσως μετά το Συνδικάτο κάλεσε σε εκστρατεία ενημέρωσης του κλάδου, να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς κάτω από το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Κάλεσε επίσης σε
μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο το Σάββατο 23 Γενάρη στις 11 το πρωί στην Ομόνοια, αλλά και στις άλλες πόλεις καθώς επίσης και στην πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη. Νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το Συνδικάτο, στα γραφεία του, παρουσιάστηκαν στοιχεία που απαντούν στους προκλητικούς ισχυρισμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η οποία υποστηρίζει ότι αν η οικονομία αναπτυχθεί, το Ασφαλιστικό των εργαζομένων θα αλλάξει προς το καλύτερο.
Σύμφωνα με αυτά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση καλλιεργεί ψεύτικες προσδοκίες, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα τα κέρδη που σημείωσε ο κλάδος ήταν μεγάλα, ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται από 15% έως 40%, ενώ οι εργοδοτικές εισφορές μειώθηκαν κατά 3,9%. Επίσης οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες μείωσαν δραστικά τον αριθμό των εργαζομένων, ενώ όπως καταγγέλθηκε ο κλάδος έχει κατακλυστεί από ελαστικές μορφές εργασίας όπως συμβάσεις μιας μέρας. Την ίδια στιγμή τα «δουλεμπορικά» νοικιάζουν εργαζόμενους με συμβάσεις «διαλείπουσας απασχόλησης» και παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις η δωρεάν εργασία μέσω της πρακτικής και της μαθητείας.
Ειδικότερα για το Ασφαλιστικό υπογραμμίστηκε ότι ένας εποχικός εργαζόμενος στον κλάδο, ο οποίος έχει 100 ένσημα, θα πρέπει να δουλεύει 45 χρόνια για να πάρει ως σύνταξη τα ψίχουλα της λεγόμενης εθνικής σύνταξης που θα είναι 384 ευρώ. Τονίστηκε επίσης ότι τα ΒΑΕ έχουν καταργηθεί ενώ στο σχέδιο Κατρούγκαλου προβλέπεται νέα μείωση στο εφάπαξ περίπου 10%.