Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Νίκος Αμπατιέλος: Μαζί με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ η νεολαία μπορεί να γίνει πιο δυνατή (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Χαιρετισμό στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο Φεστιβάλ 100 Χρόνια ΚΚΕ - 50 Χρόνια ΚΝΕ στο Πάρκο Τρίτση, έκανε ο Γραμματέας του Κεντρικού Συμβούλιου της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος, ο οποίος - μεταξύ άλλων - στην ομιλία του ανακοίνωσε ότι μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ θα διατεθεί ως προσφορά στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, με υποδομές που θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες των νέων που ζουν εκεί.
Αναλυτικά, στο χαιρετισμό του ο Νίκος Αμπατιέλος τόνισε: 
«Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,
Το μήνυμα που στέλνει το Φεστιβάλ μας σήμερα είναι
ξεκάθαρο:
Με την αλληλεγγύη, την κοινή μας πάλη, οι λαοί του κόσμου, οι νέοι και οι νέες όπου Γης θα προχωρήσουμε, έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, απέναντι στο σύστημα που γεννά πολέμους, προσφυγιά, φτώχεια και ανεργία.
Μας γεμίζει δύναμη, ελπίδα, αισιοδοξία ότι στο Φεστιβάλ μας φιλοξενούμε την 17χρονη αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι και την οικογένειά της. Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και σήμερα, όπως και πάντα, είναι ένα δείγμα για τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού και της νεολαίας στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, των εποικισμών.
Ο διεθνισμός ήταν και είναι όπλο των λαών. Εμείς μοιραζόμαστε τον αγώνα με τους λαούς όλου του κόσμου, την ώρα που άλλοι μοιράζονται κοινές αξίες και αρχές με τους φονιάδες τους.
Η πολιτική συγκέντρωση του Φεστιβάλ μας είναι βήμα ενίσχυσης της αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού! Αλλά και μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που σφιχταγκαλιάζεται με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και σαλιαρίζει με τον Τραμπ και τους φονιάδες του ΝΑΤΟ.
Που αναβαθμίζει τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια εντός κι εκτός Ελλάδας με το Ισραήλ. Αναβαθμίζει τις σχέσεις μαζί του, όπως κάνουν και τα αδελφάκια του ΣΥΡΙΖΑ στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που στα ματωμένα χώματα του αγώνα του παλαιστινιακού λαού βγάζουν "σέλφι" μαζί με εκπροσώπους του ισραηλινού κράτους, κάνοντας τους κηπουρούς σε εποικισμούς.
Το Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ ξεχωρίζει για τη διεθνή διάστασή του.
Σφίγγουμε το χέρι στους εκπροσώπους των 40 Κομμουνιστικών Νεολαιών και Αντιιμπεριαλιστικών Οργανώσεων που είναι εδώ μαζί μας. Συζητάμε, ανταλλάζουμε αγωνιστικές εμπειρίες, παίρνουν κι αυτοί δύναμη με τα βήματα προόδου που κάνει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης στη χώρα μας.
Φίλες και φίλοι,
Νιώθουμε μεγάλη χαρά που μοιραζόμαστε αυτή τη σημαντική στιγμή της Οργάνωσής μας, τα 50 χρόνια ζωής και δράσης και τα 100 χρόνια συγκλονιστικής πορείας του ΚΚΕ με χιλιάδες νέους και νέες, εργαζόμενους, ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς.
Όλους αυτούς που έχουν κατακλύσει και τις 3 μέρες το Πάρκο Τρίτση, όλους αυτούς που έκαναν τα Φεστιβάλ σε όλη τη χώρα πραγματικό γεγονός κάθε πόλης και χωριού απ’ όπου πέρασαν, αγκαλιάστηκαν από δεκάδες χιλιάδες νέους και νέες.
Το Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" αντέχει στο χρόνο, ανανεώνεται, πλουτίζει, ομορφαίνει, μεγαλώνει...
Όλα αυτά όχι τυχαία, αλλά γιατί πατάει γερά στη ιδεολογία μας, στις θέσεις και την καθημερινή δράση της ΚΝΕ, στην επαναστατική πολιτική του ΚΚΕ, που εκφράζει το πραγματικά σύγχρονο και αναγκαίο, το πρωτοπόρο και προοδευτικό, αυτό "που πρέπει να γίνει" για να ζήσουν αυτοί που όλα τα παράγουν, όπως τους αξίζει...
Γιατί στην εποχή τέτοιας ανάπτυξης της τεχνολογίας και της επιστήμης, της ίδιας της ικανότητας του ανθρώπου να παράγει δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από το να κατακτήσουμε μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.
Αυτό είναι ο δικός μας πήχης. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ποτέ με τα λίγα, με τα ψίχουλα, με το παρόν και το μέλλον που θέλουν για εμάς οι εκμεταλλευτές του λαού και της νεολαίας.
Η άλλη όψη των δισεκατομμυριούχων αυτού του κόσμου είναι τα δισεκατομμύρια που δουλεύουν σαν σύγχρονοι δούλοι.
Η άλλη όψη των πολλών επιλογών και ευκαιριών, που τάχα έχει ένας νέος σήμερα, είναι τα αδιέξοδα στη ζωή που αντιμετωπίζουμε σε κάθε μας βήμα, από το σχολείο στη σχολή, από τη σχολή στη δουλειά και στη δημιουργία οικογένειας.
Η άλλη όψη της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι η συρρίκνωση κοινωνικών, μορφωτικών, εργασιακών δικαιωμάτων της νεολαίας. Είναι να θεωρείται η προστασία της ανθρώπινης ζωής κόστος και να έχουμε τα τραγικά αποτελέσματα στο Μάτι, στη Μάνδρα και αλλού.
Ανακοινώνουμε από το βήμα του Φεστιβάλ ότι μέρος των εσόδων του θα διατεθεί ως προσφορά στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, με υποδομές που θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες των νέων που ζουν εκεί.
Υψώνουμε εμπόδια ΠΑΝΤΟΥ στην προσπάθεια του συστήματος και των κομμάτων του να ξεγελάσει τη νεολαία. Και τέτοιες προσπάθειες θα δυναμώσουν. Πρωτοστατούμε παντού για να ξοφλάνε οι ψεύτικες ελπίδες που σπέρνουν η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα, μπαίνουμε μπροστά για να διαμορφώνονται εστίες αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική, συλλογικής διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών της νεολαίας.
Για να δυναμώνει η αντικαπιταλιστική πάλη με τη συμμετοχή, τη ζωντάνια και τη μαχητικότητα των νέων των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.
Φίλες και φίλοι,
Πολύτιμος σύντροφος στη μάχη των μελών και φίλων της ΚΝΕ είναι ο "Οδηγητής", το όργανο του Κεντρικού Συμβουλίου, που σαν σήμερα πριν 50 χρόνια κυκλοφόρησε το 1ο του φύλλο.
Στις 22 Σεπτέμβρη του 1968 δόθηκε το σήμα: Υπάρχει ΚΝΕ, νεολαία του ΚΚΕ, που παλεύει στο πλευρό του Κόμματος, διαμορφώνοντας νέους επαναστάτες, νέους κομμουνιστές, αφοσιωμένους στη μεγάλη υπόθεση του αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Και αυτό το διαχρονικό συμπέρασμα, της ανάγκης ύπαρξης και δράσης Κομμουνιστικής Νεολαίας, με αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι από τα πιο πολύτιμα που προκύπτουν από την πορεία της ΚΝΕ.
Στο κάλεσμα του ποιητή που επιλέξαμε για σύνθημα του Φεστιβάλ μας, "Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος", είμαστε αποφασισμένοι να ανταποκριθούμε. Αισθανόμαστε ότι αυτός ο στίχος απευθύνεται πρώτα πρώτα σε μας, στα σημερινά μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ, στις νέες γενιές κομμουνιστών, που παραλαμβάνουμε τη βαριά σκυτάλη της Ιστορίας του Κόμματός μας, του επαναστατικού κινήματος στη χώρα και διεθνώς.
Με ευθύνη και τιμή δεχόμαστε να πολεμήσουμε τις προκλήσεις της εποχής μας. Όχι μόνο ως ιστορική ανάγκη, αλλά ξεχωρίζοντας στην καθημερινή πάλη με τον ενθουσιασμό, την ορμή, την πρωτοβουλία και πρωτοτυπία, με τόλμη για να πείσουμε ακόμα περισσότερους νέους ότι είναι δικός μας αυτός ο δρόμος!
Με πιο δυνατό εργατικό κίνημα, με πιο ισχυρή κοινωνική συμμαχία, η γενιά μας μπορεί να γίνει η γενιά της ανατροπής!
Για κάθε μαθητή που θέλει το σχολείο να τον μορφώνει ολοκληρωμένα και δωρεάν και όχι να στερείται τα μορφωτικά του δικαιώματα.
Για κάθε νέο που είτε στη μαθητεία, είτε στην πρακτική, είτε στη δουλειά βλέπει τη μεγάλη εργοδοσία να ξεσαλώνει σε βάρος των δικαιωμάτων του και των αναγκών του και αυτός δεν μπορεί με το μισθό του να καλύψει ούτε τα βασικά.
Για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που βλέπουν το πτυχίο τους να γίνεται ένα ακόμα χαρτί, που δεν τους κατοχυρώνει δουλειά στο αντικείμενο σπουδών και αντιμετωπίζουν κι αυτοί, όπως η πλειοψηφία της νεολαίας, το μέλλον της εργασιακής περιπλάνησης και της ανασφάλειας.
Μαζί με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ, η νεολαία μπορεί να γίνει πιο δυνατή, να παλέψει για μία ζωή με πραγματική ελευθερία, με ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της.
Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε ισχυρά όπλα.
Τη σύγχρονη επαναστατική στρατηγική του ΚΚΕ, τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα από έναν αιώνα Ιστορίας, γεμάτο αγώνες, θυσίες, συγκρούσεις με την αστική τάξη, το κράτος της και τους μηχανισμούς της.
Έχουμε την ορμή της 50χρονης πορείας της ΚΝΕ, που είναι η νεανική έφοδος στο μέλλον, για το νέο κόσμο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
Είμαστε αισιόδοξοι. Είμαστε σίγουροι και αποφασισμένοι».