Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Δυστυχώς... Έκαστος εφ' ω ετάχθη...


Ο Δήμαρχος Πάρου αποφάσισε να απαντήσει (;) στην ανοικτή επιστολή μας προς τους κατοίκους και φορείς του νησιού μας , χωρίς όμως να αναφέρεται σ΄ αυτή ούτε μια «αράδα» για το πρόσωπο του και την τακτική του στο ζήτημα.

Αλλά «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται». Το δελτίο του

Δημάρχου με τις 1.149 λέξεις :

·        Αποδεικνύει την αμηχανία του μπροστά στη πρωτοβουλία μας που ακουμπάει τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τα αιτήματα του παριανού λαού και νοιώθει την ανάγκη να απολογηθεί.

·        Για μια ακόμα φορά καπηλεύεται δράσεις, πρωτοβουλίες και χορηγίες ιδιωτών, φορέων και της Περιφέρειας προς το Κέντρο Υγείας, σαν δικά του «επιτεύγματα».

·        Επιχειρεί να σπείρει τη σύγχυση και το φόβο, αποδίδοντας στη Λαϊκή Συσπείρωση ανευθυνότητα και σκοπιμότητες, όταν με τις δικές μας πρωτοβουλίες ασχολήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο πριν από ένα χρόνο για τα ζητήματα υγείας και τα μέτρα κατά της πανδημίας.

·        Αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι αποτελεί τροχοπέδη στη προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων του παριανού λαού και στη διεκδίκηση της λύσης τους.

Στις 6 Μαρτίου με ανακοίνωση μας ζητήσαμε από τον Δήμαρχο να συγκαλέσει την επιτροπή κρίσεων για τον covid-19, για πολλοστή φορά, και στη συνέχεια το ΔΣ να πάρει σχετικές αποφάσεις. Δεν ανταποκρίθηκε. Ταυτόχρονα τονίζαμε ότι σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί, θα αναλάβουμε εμείς την πρωτοβουλία.

Σήμερα γιατί μας εγκαλεί ;

Προφανώς για να καλύψει τις ευθύνες για την επιλογή του να λειτουργεί ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και όχι σαν εκφραστής των προβλημάτων του παριανού λαού.

Αν «ποντάρει» να αφυπνίσει συντηρητικά  αντανακλαστικά αντί να αφουγκράζεται τα προβλήματα της παριανής κοινωνίας, σύντομα θα βρει μπροστά του, την αγωνία και την αγανάκτηση της για τα μέτρα της υγείας, τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

 

Ας μην ανησυχεί,

Όπως και ο ίδιος ξέρει εμείς μπορούμε και οργανώνουμε και προστατεύουμε τις πρωτοβουλίες μας με όρους ασφάλειας για τους συμμετέχοντες.

Καλούμε, για μια ακόμα φορά, το παριανό λαό, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τη νεολαία μας με τη συμμετοχή τους την Κυριακή 21 Μαρτίου στις 11μ.μ. να αναδείξουν αυτά που μας απασχολούν σαν κοινωνία σήμερα για να διεκδικήσουν λύσεις και μέτρα για την υγεία, την επιβίωση και τα δικαιώματα μας που έχουν μπει σε αμφισβήτηση.

Φυσικά με την τήρηση όλων των μέτρων  προστασίας της δημόσιας υγείας για τη συμμετοχή σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ( μάσκες, αποστάσεις).

Πάρος 17-3-21