Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Κ. Ροκονίδας: Ας μπει τέλος στα παιχνίδια με την υγεία και την επιβίωσή μας


Με αφορμή τη κυβερνητική προσπάθεια να διασκεδάσει τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς και την κατάσταση της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα νησιά μας, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου Κ. Ροκονίδας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Τρείς ημέρες πριν το περιβόητο άνοιγμα του τουρισμού και παρακολουθούμε το κυβερνητικό «μπάχαλο» σε όλο του το μεγαλείο. Σήμερα λοιπόν η κυβέρνηση αποφάσισε να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη παρουσία του Πρωθυπουργού και αρμοδίων Υπουργών με Περιφερειάρχες και Δημάρχους της νησιωτικής χώρας για να «ξεπετάξουν» στο ημίωρο και με μονόλογο την υποχρέωση του κράτους σε καθυστερημένες υποσχέσεις…


Με τις επικοινωνιακές «ντρίπλες» όμως δεν μπορούν να απαλλαγούν από τις τραγικές τους ευθύνες και την συνειδητή ολιγωρία τους όταν ενδεικτικά :


Στη Πάρο μέχρι τις 8/5 είχε εμβολιστεί με μια δόση το 18,7% του πληθυσμού με βάση την απογραφή του 2011 και το 12,2% και με δεύτερη δόση. Αν πάρει κανείς υπόψη την αύξηση του πληθυσμού του νησιού μας στη δεκαετία , γίνεται αντιληπτό ότι τα ποσοστά αυτά είναι πολύ χαμηλότερα.

Δυο χιλιάδες περίπου είναι μόνο οι αλλοδαποί που παρέμειναν φέτος στο νησί και ταλαιπωρούνται εδώ και καιρό χωρίς αποτέλεσμα για την απόκτηση του προσωρινού ΑΜΚΑ.

Εκατοντάδες είναι οι εργαζόμενοι που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού και βρίσκονται ή θα έρθουν για εργασία με ή χωρίς άδεια παραμονής.

Με αυτούς τους όρους ανοίγουν τις πόρτες του τουρισμού, με αυτές τις προϋποθέσεις εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι μπαίνουν σε επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.


Σήμερα αναδεικνύεται η σπουδαιότητα της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12/4/2021 μετά από πρωτοβουλία μας. Ο Δήμαρχος οφείλει να κινηθεί, έστω και καθυστερημένα, στο πλαίσιο της διεκδίκησης και υλοποίησης αυτής της απόφασης χωρίς άλλες αναστολές και καθυστερήσεις:


Εδώ και τώρα


Επιτάχυνση της διαδικασίας των εμβολιασμών με αύξηση της ροής των εμβολίων,

Δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο στη Πάρο με το απαραίτητο προσωπικό,

Είσοδος στα νησιά με αρνητικό αποτέλεσμα ανιχνευτικού ελέγχου,

Ενίσχυση του ΚΥ με το απαραίτητο προσωπικό,

και ότι άλλο συμπεριλαμβάνεται στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που με ευθύνη της δημοτικής αρχής δεν έχει δει ακόμα το φως της δημοσιότητας».


Πάρος 11-5-21