Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Η αντίδραση των παριανών έφερε τη δικαίωση


Μεγάλη πρεμούρα είχε το τελευταίο διάστημα η Δημοτική Αρχή να  προωθήσει συγκεκριμένα  επιχειρηματικά συμφέροντα 
που επιθυμούσαν για τις δικές τους ανάγκες να ταυτίσουν την Πάρο με προωθητικές ενέργειες για συγκεκριμένο εμπορικό προϊόν. «Ζήλεψε» ο Δήμαρχος Πάρου όπως φαίνεται τη «δόξα» της Υπουργού Πολιτισμού που «παρέδωσε» την Ακρόπολη των Αθηνών σε οίκο μόδας και ήθελε να την μιμηθεί.

 Όπως φάνηκε από την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα στον ντόπιο ηλεκτρονικό τύπο, υπήρχαν προχωρημένες συζητήσεις του Δημάρχου για την «παράδοση» σχεδόν όλου του παραλιακού μετώπου του νησιού σε διαφημιστική καμπάνια.

Μετά την κατακραυγή της παριανής κοινωνίας, την αποκάλυψη από μέρους μας των μεθοδεύσεων της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος Πάρου αναγκάστηκε σε μια ακόμα «κωλοτούμπα» και χωρίς ενδοιασμούς «άδειασε» και τον Αντιδήμαρχο που είχε επωμιστεί το βάρος της εισήγησης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδεχόμενο τη πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης απέρριψε κατά πλειοψηφία το συγκεκριμένο αίτημα, μεταφέροντας με σαφήνεια προς το Δήμαρχο το μήνυμα ότι δεν πωλούνται ούτε αγοράζονται τα πάντα. Αποτράπηκε για μια ακόμα φορά η αντίληψη εμπορευματοποίησης αξιών του τόπου μας με ή χωρίς «ανταποδοτικά οφέλη» .

Αντί να εκφράζει ο Δήμαρχος το θαυμασμό του για το πόσο έχει προχωρήσει η επιστήμη της διαφήμισης στην προώθηση συμφερόντων, που την αντιμετωπίζει με «δέος», ας ασχοληθεί λίγο με τα προβλήματα του τόπου και τη καθημερινότητα των πολιτών:

  • Την κατάσταση του οδικού δημοτικού δικτύου, τις ανύπαρκτες διαγραμμίσεις διαβάσεων πεζών, το κυκλοφοριακό, τις ανύπαρκτες κανονιστικές ρύθμισης της κυκλοφορίας,
  • Την ασυδοσία και την αυθαιρεσία όλων αυτών που η δημοτική αρχή τους «κλείνει το μάτι» με νόημα,
  • Την ανυπαρξία τουαλετών στο κέντρο της πρωτεύουσας του νησιού,
  • Το χάλι των λιμενικών εγκαταστάσεων στη Νάουσα, τα λιμενικά έργα σε Αλυκή και Παροικιά που έχουν καταντήσει «γεφύρι της Άρτας»,
  • Την υλοποίηση των αποφάσεων των κοινοτικών συμβουλίων που ουσιαστικά αγνοεί και δεν φτάνουν ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο,

Και τέλος ας σταματήσει η απαξίωση του προσωπικού του Δήμου και το κατά καιρούς bulling σε αυτό, για να καλύψουν τις αδυναμίες και την ανικανότητά τους, που έχει οδηγήσει αρκετούς υπαλλήλους σε «φευγιό» και άλλους σε πρόωρη συνταξιοδότηση.

Πάρος 18-6-21