Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Ήταν έγκλημα και δεν πρέπει να ξεχαστεί


 Έχουν περάσει 23 χρόνια από την εφιαλτική νύχτα της 26ης Σεπτεμβρίου του 2000. Σαν σήμερα τότε χάθηκαν 81 άνθρωποι, αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής του "πάμε και όπου βγει".

Πέρασαν 23 χρόνια από τότε που ο παριανός λαός, σε μια

κορυφαία στιγμή της ιστορίας του με την πρωτοβουλία της τότε δημοτικής αρχής, με την οργάνωση του, την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή ανθρωπιά του προκάλεσε αισθήματα παγκόσμιου θαυμασμού.

Πριν από τρία χρόνια το ναυάγιο του "EXPRESS SAMINA" μας "θυμήθηκε" σκορπώντας την μόλυνση από τα σωθικά του. Πιέσαμε πολύ για να δεσμευτεί ο τότε Υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης για την ανέλκυση του. Έκτοτε αγνοείται η τύχη του αιτήματος, αφού η δημοτική αρχή "χαριεντιζόταν" με τον Υπουργό όταν βρισκόταν μαζί του, αλλά ποτέ δεν του έθεσε την υλοποίηση της δέσμευσης του, παρά τις πιέσεις μας. Οι υπουργοί μπορεί να άλλαξαν ωστόσο το αίτημα παραμένει ενώ για πολλοστή φορά η έγνοια για την προστασία του περιβάλλοντος αποδεικνύεται και σε αυτή την περίπτωση ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από «όμορφα λόγια» σε κυβερνητικά και δημοτικά προεκλογικά προγράμματα.

Το αίτημα παραμένει μετά τόσα χρόνια και η διεκδίκηση του είναι στο χέρι μας...