Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ: Ενθουσιασμός για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στην Αθήνα - Πρόγραμμα δράσης για τις επόμενες μέρες

Πρόγραμμα αγωνιστικών δράσεων και παρεμβάσεων αποφάσισε στην συνεδρίαση της Δευτέρας 15 Φλεβάρη η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου της Νίκαιας που έγινε στο φόντο της μεγάλης επιτυχίας των συλλαλητηρίων στην Αθήνα. Τα συλλαλητήρια γέμισαν τους μικρομεσαίους αγρότες με δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίσουν συντονισμένα σ' όλη τη χώρα τη μάχη επιβίωσης που δίνουν, ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ που τους ξεκληρίζουν.
Ο ενθουσιασμός από τη διήμερη κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος, η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση από το λαό της Αθήνας και ιδιαίτερα από τα εργατικά σωματεία, που διαδήλωσαν μαζί τους και τις δυο μέρες, μεταφέρεται τώρα στις πλατείες των χωριών και στις συνελεύσεις των μπλόκων, όπου χτυπάει η καρδιά του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Οι αγρότες συζητούν για τη σημασία του συντονισμού τους και την επιτυχία του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, προετοιμάζουν τις επόμενες κινητοποιήσεις τους παραμένοντας στα μπλόκα.
«Βαρόμετρο» του κλίματος που επικρατεί μετά το πανελλαδικό συλλαλητήριο, είναι η ενθουσιώδης υποδοχή που επιφύλαξαν οι μικρομεσαίοι αγρότες στους οδηγούς των τρακτέρ που ταξίδεψαν στην Αθήνα και επέστρεψαν την Κυριακή στο μπλόκο. Το πρόγραμμα αγωνιστικών δράσεων και παρεμβάσεων για τις δυο επόμενες μέρες περιλαμβάνει:
Σήμερα Τρίτη, τρακτέρ και αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας θα πάνε και θα κλείσουν, στις 4 μ.μ. τον Κόμβο Κιλελέρ, αποκλείοντας την οδική κυκλοφορία και στους παράδρομους της Εθνικής Οδού. Ανάλογες κινήσεις αναμένεται να γίνουν από τα μπλόκα στο Αργυροπούλι Τυρνάβου και στο Γερακάρι Αγιάς, που θα κλείσουν τους δρόμους Λάρισας - Ελασσόνας και Λάρισας - Αγιάς, αντίστοιχα, που οδηγούν προς τη Θεσσαλονίκη.
Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν καταλήψεις στις εφορίες των θεσσαλικών νομών.
Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης το μπλόκο της Νίκαιας να πάρει την πρωτοβουλία να ζητήσει νέα πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων για να γίνει συζήτηση και να παρθούν αποφάσεις για την παραπέρα πορεία του αγώνα.
Πριν τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου είχαν συνεδριάσει οι Συντονιστικές Επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί ανά νομό -Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων- όπου οι εκπρόσωποι των χωριών τόνισαν την ανάγκη για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα. Όσοι πήραν το λόγο, στάθηκαν ιδιαίτερα στην επιτυχία των συλλαλητηρίων στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να την παραβλέψει ούτε η κυβέρνηση ούτε και κανένας άλλος.
Υπογράμμιζαν επίσης την αποφασιστικότητα της αγωνιζόμενης αγροτιάς να αυξήσει κι άλλο την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση και να την υποχρεώσει να πάρει θέση επί των συγκεκριμένων αιτημάτων που προβάλλει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα.