Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Το σοβινιστικό παραλήρημα του Αντιπεριφερειάρχη καταδικάζει η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Το απαράδεκτο κήρυγμα μισαλλοδοξίας και σοβινισμού, στο οποίο προέβει ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, καταδικάζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Χίου.
Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και με αφορμή την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, δήλωσε ότι «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος», συμπληρώνοντας ότι «Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα που πρέπει να λέγεται από τα χείλη όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων απανταχού της γης! Εχουμε ένα γείτονα άθλιο άπληστο μπαμπέση, βάρβαρο και
απολίτιστο, ένα γείτονα βουτηγμένο στο αίμα, πάντα ύπουλο και επικίνδυνο που καιροφυλακτεί πάντα για να χτυπήσει και να αρπάξει χωρίς οίκτο!».
Με έτερη ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ο Σ. Κάρμαντζης επιχείρησε να μετριάσει τις εντυπώσεις, δηλώνοντας ότι δεν απευθύνεται στον τουρκικό λαό, αλλά στο βαθύ τουρκικό κράτος που με τις γνωστές μεθόδου του προκαλεί το κοινό αίσθημα. Ο Σ. Κάρμαντζης εκλέχθηκε με το συνδυασμό που στήριξε στις εκλογές η ΝΔ, ενώ έχει διατελέσει και βουλευτής της.
Από την πλευρά της η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου αρκέστηκε σε μια φραστική αποδοκιμασία, δηλώνοντας ότι η τοποθέτηση του Σ. Κάρμαντζη δεν εκφράζει την Περιφέρεια.

Καταδικάζει η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Σε κοινή ανακοίνωση, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και Δήμου Χίου, σημειώνει ότι: «Με ένα αχαρακτήριστο πολιτικά και ηθικά παραλήρημα στο διαδίκτυο, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, πρώην βουλευτής Χίου της ΝΔ, επιχειρεί να σπείρει το μίσος ανάμεσα σε ελληνικό και τουρκικό λαό.
Με το πατριδοκάπηλο, πολεμοκάπηλο σοβινιστικό μήνυμα του, διεκδικεί δάφνες από Μπαλτάκους, Καρατζαφέρηδες και χρυσαυγίτες, υιοθετώντας και προβάλλοντας άθλια συνθήματα του τύπου "καλός Τούρκος είναι μόνο ο νεκρός Τούρκος". Διαδίδει αυτάρεσκα τη λογική του "πας μη Έλλην βάρβαρος" και ουσιαστικά αυτοανακηρύσσεται σε έναν από τους ηθικούς αυτουργούς της μισαλλοδοξίας που επιδείχτηκε πρόσφατα απέναντι στους πρόσφυγες από τον εσμό των φασιστών στη Χίο. Σε τελευταία ανάλυση, δίνει άλλοθι στους σοβινιστές της Αγκυρας.
Ρωτάμε ευθέως: Εχει την κάλυψη της ΝΔ με την οποία εκλέγεται; Η Περιφερειάρχης, κ. Καλογήρου, της παράταξης της οποίας ο εν λόγω κύριος είναι στέλεχος, θα αρκεστεί σε μια απλή φραστική αποδοκιμασία;
Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" Περιφέρειας Β Αιγαίου και Δήμου Χίου, καταδικάζουμε απερίφραστα το κήρυγμα μίσους του κ. Κάρμαντζη. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν εκφράζει το λαό των ακριτικών μας νησιών που έχει ζήσει από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα του σοβινισμού και μεγαλοϊδεατισμού, γνώρισε στο πετσί τους τον πόλεμο και την προσφυγιά».