Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

«Άθλια κυβερνητική προπαγάνδα ότι ο λαός βγαίνει στο ξέφωτο» (VIDEO)

Το ΚΚΕ καταψηφίζει το πολυνομοσχέδιο και θα προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια, τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και έκανε αναφορά στην τροπολογία που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος για την αποκατάσταση του ΕΚΑΣ
Σημείωσε ότι με το πολυνομοσχέδιο «διαμορφώνεται το έδαφος γα να κλιμακωθεί η αντιλαϊκή πολιτική, για να παρθούν κι άλλα μέτρα» και ταυτόχρονα «δημιουργεί ευνοϊκό
περιβάλλον για την δράση των επιχειρηματικών ομίλων» προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν τολμήσει».
Έκανε λόγο για «άθλια κυβερνητική προπαγάνδα» που ισχυρίζεται ότι «ο λαός βγαίνει στο ξέφωτο» όταν το πολυνομοσχέδιο φέρνει επιπλέον φόρους 1,8 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει μέτρα που είναι συμπληρωματικά και λειτουργούν ως σωρρευτικά στα προηγούμενα αντιλαϊκά μέτρα. Σημείωσε ότι δεν υπάρχει «ούτε ανακούφιση» και κυρίως «ούτε αποκατάσταση των τεράστιων απωλειών» του λαού όταν η κυβέρνηση με το νόμο για το ασφαλιστικό έβαλε ταφόπλακα στην 13η και 14η σύνταξη και κόβει το ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους των 300 ευρώ.
Τόνισε πως υπάρχει «ολομέτωπη φορολογική επίθεση» και πως μόνο από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% η επιβάρυνση είναι 700 ευρώ ετησίως για μια λαϊκή οικογένεια, ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι ενώ κλιμακώνεται η φοροεπιδρομή στο λαό, καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται στην ηλεκτροπαραγωγή εξυπηρετώντας τους μονοπωλιακούς ομίλους.
Για τον «αυτόματο κόφτη» σημείωσε ότι αποδεικνύει ότι τα μέτρα είναι χωρίς ημερομηνία λήξης και ότι από την περικοπή δαπανών δεν εξαιρούνται μισθοί και συντάξεις, οι κοινωνικές δαπάνες για Υγεία και Παιδεία. Ανέφερε επιπλέον ότι και ο «κόφτης» θα έχει «σαφή ταξικό προσανατολισμό», καθώς εξαιρούνται οι δαπάνες που πηγαίνουν στο Κεφάλαιο μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και του αναπτυξιακού νόμου.
Για το Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων έκανε λόγο για «συνδιαχείριση με τους δανειστές τις δημόσιας περιουσίας για τουλάχιστον 99 χρόνια» και πρόσθεσε ότι τα χρήματα από τις ιδιωτικοποιήσεις θα πηγαίνουν για την αποπληρωμή του χρέους και για την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων.
Για τα «κόκκινα» δάνεια σημείωσε ότι η κυβέρνηση «ξηλώνει την προστασία της πρώτης κατοικίας» και την προστασία των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών που έχουν «κόκκινα» δάνεια και συμπλήρωσε πως είναι προσωρινή η προστασία της πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία έως 140.00 ευρώ μέχρι το 2018.