Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Παρέμβαση του Ν. Καραθανασόπουλου στο «ΣΚΑΪ» (VIDEO)

«Το ΚΚΕ διαχρονικά στηρίζει το δικαίωμα του καθένα να έχει όποια θρησκευτική πίστη επιθυμεί και να την εκφράζει στον αντίστοιχο ιερό χώρο, τονίζοντας πάντα την ανάγκη διαχωρισμού κράτους από την εκκλησία». Αυτό επισήμανε, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής
του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», το πρωί της Παρασκευής 5 Αυγούστου. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ εκτιμά ως επικίνδυνες τις απόψεις που συνδέουν την εγκληματικότητα με την όποια θρησκευτική πίστη ή καταγωγή, καθώς αυτή σχετίζεται άμεσα με τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, αλλά και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. 
Ο κομμουνιστής βουλευτής κατήγγειλε επίσης, την υποκρισία των αστικών πολιτικών κομμάτων που, ενώ συμφωνούν επί της στρατηγικής της πολιτικής που τσακίζει τα λαϊκά στρώματα, εμφανίζονται να διαφωνούν σε δευτερεύοντα ζητήματα για λόγους εντυπωσιασμού και έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την ψήφιση από όλα τα κόμματα τριών νομοσχεδίων αυτή την εβδομάδα στη Βουλή για την ενέργεια, τις δημόσιες συμβάσεις και τις συνθήκες παραχώρησης που διαμορφώνουν μία επικίνδυνη κατάσταση για το λαό.