Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Τροπολογία που ρύθμιζε χαριστικά τελωνειακά πρόστιμα επιχείρησε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO)

Με μία απαράδεκτη μεθόδευση, η κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει τροπολογία, η οποία έδινε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να υπαχθούν σε ρύθμιση για τα πρόστιμα που τους είχαν επιβληθεί από τελωνεία. Η τροπολογία κατατέθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ και έγινε δεκτή από τον υπουργό Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτη.
Η τροπολογία έδινε τη δυνατότητα ρύθμισης προστίμων που είχαν επιβληθεί στα τελωνεία από 1/6/2015 έως 31/8/2015, έπειτα από δηλώσεις για προϊόντα που υπάγονται σε Ειδικό
Φόρο Κατανάλωσης. Με βάση την τροπολογία, οι οφειλές θα μπορούσαν να ρυθμιστούν από 2 έως 48 δόσεις, εφόσον η υποβολή της αίτησης για ένταξη στη ρύθμιση και η καταβολή της πρώτης δόσης, γίνουν εντός δέκα ημερών από τη δημοσίευση του νομοσχεδίου. Μάλιστα η τροπολογία έδινε τη δυνατότητα να αρθούν οι ήδη επιβληθείσες κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων», αφού εξοφληθεί το 3% της αρχικής βασικής ρυθμιζόμενης οφειλής.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι η τροπολογία διευκολύνει επιχειρήσεις που είχαν δυσκολία εισαγωγής προϊόντων από τα τελωνεία, λόγω των capital controls.
Τελικά κάτω από τις αντιδράσεις, ο Π. Σκουρλέτης την απέσυρε, αναφέροντας ότι θα την επαναφέρει το αρμόδιο υπουργείο.

ΚΚΕ: Να αποσυρθεί τώρα!

 

«Εδώ πέρα υπάρχει ένα σχέδιο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση, με αυτό τον τρόπο που έρχεται η τροπολογία, θέλει να συγκαλύψει ποιους αφορά.
«Ζητάμε από την κυβέρνηση να την αποσύρει, γιατί θα προσθέσει μία ακόμη σελίδα μαύρη, στα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με παραβιάσεις του φορολογικού και τελωνειακού κώδικα, με τα ζητήματα της φοροδιαφυγής και της προστασίας αυτών που φοροδιαφεύγουν», ανέφερε.